bezár
 

film

2011. 10. 14.
A magyar film a díszvendég Franciaországban
2011. október 15-18., Festival du Film de Beauvais
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó István retrospektív, a közelmúlt kiemelkedő fesztiválsikerei és legendás magyar származású alkotók világhírű némafilmjei a holnap kezdődő Beauvais-i filmfesztiválon.
21. alkalommal rendezik meg a film ünnepét az észak-franciaországi Beauvais-ban, a fókuszban ezúttal a magyar filmművészet.

Szabó István munkássága előtt retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg az október 15-18. között megrendezendő filmfesztivál, melyen a világhírű magyar rendező személyesen vesz részt. A filmünnep Szabó István összes eddigi filmjét műsorra tűzi. Látható lesz újra az 1964-ben készült, majd locarnói Arany Leopárddal díjazott Álmodozások kora és az idén 30. évfordulóját ünneplő Mephisto is, melyet az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjjal ismert el.

Szabó István: Álmodozások kora


A teljes életművet bemutató vetítéssorozathoz „50 év film” címmel kiállítás társul, melyen Szabó pályafutását eredeti plakátok, forgatási fotók, kritikák és videók idézik fel.

A közelmúlt kiemelkedő magyar mozgóképeiből válogat a „Cinéma Actuel” című program. A filmcsokorban látható lesz Kocsis Ágnes mindkét játékfilmje – a Friss levegő és a Pál Adrienn – Antal Nimród Kontrollja, Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című mozgóképe, valamint Keményffy Tamás Mázlija, melynek nemcsak rendezőjével, de a főszereplő Lóránt Deutsch-csal is találkozhat a fesztivál közönsége.
Jancsó Miklós Oda az igazság című legutóbbi alkotását is műsorra tűzik Beauvais-ban, és Mészáros Márta személyesen mutatja be Utolsó jelentés Annáról című rendezését.

Antal Nimród: Kontroll


A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet közreműködésével megvalósuló legendás magyar származású rendezők filmjeinek felújított változatait felvonultató válogatásban többek között Sandor Korda, John Halas, Michael Curtiz és Emeric Pressburger világhírű alkotásait vetítik.

A fesztivál hivatalos honlapja:
http://www.beauvaisfilmfest.com

Letölthető fesztivál katalógus itt található!


A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon böngészhető.

Magyar Filmunió


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés