bezár
 

zene

2011. 10. 13.
Uriah Heep - újra - Budapesten
2011. október 19. Barbara Negra Music Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapestre szépen vissza-visszatérő, október 19-én a Barba Negra Music Club színpadára lépő Uriah Heep ékes bizonysága annak, hogy legenda nem vész el, legfeljebb átalakul: a hard rock mintha egyfajta reneszánszát élné: kitűnően példázza ezt a Uriah Heep új albuma, melyen Mick Box együttese ismételten bizonyítja, hogy nem őskövületek, hanem eleven, dinamikus, és ami a legfőbb, még mindig mérhetetlenül kreatív csapat.

prae.hu

Új lemezük, az Into The Wild, kevésbé fémes, nyers és éles, mint az utóbbi két évtized általánosnak mondható rockzenei tendenciái. Érezhetően dominál az orgona és az ének, a gitár nem harap úgy, ahogy esetleg másoktól megszokhattuk, és ugyan a ritmus lendületes, magával ragadó, rengeteg benne a játék, a variáció – a számokban a tökéletes mesterségbeli tudás inkább lenyűgöző színességgel, ötletességgel párosul, amitől csak még könnyebben megszerethető lesz ez a zene.

Az albumon egymást követik a jobbnál jobb dalok. Még az ortodox Uriah Heep rajongók is kizárólag csodálattal tekinthetnek a csapatra, amely mostanában minden megnyilvánulásával – élőben és lemezen egyaránt – azt bizonyítja, hogy szó sincs itt trottyos öregfiúk ötlettelen labdázgatásáról: a banda felett múló, de még mindig múlhatatlan idő szépségén túl továbbra is számíthatunk egyéb elbűvölő őrületekre is: a banda ma is rendkívüli teljesítményekre képes!  

Uriah Heep
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés