bezár
 

építészet

2011. 10. 13.
Révkomáromban átadták az egyetemi kápolnát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyetemi kápolnát és katolikus közösségi központot avattak a napokban a révkomáromi Selye János Egyetem Danubius diákszállójában - közölte az Új Szó című pozsonyi lap csütörtökön.

prae.hu

A helyiségeket Róbert Bezák nagyszombati érsek áldotta meg és szentelte fel. Az eseményen részt vett Elek László komáromi esperesplébános, Tóth János rektor és Hortai Éva, az egyetem igazgatótanácsának elnöke.

"A Boldog Salkaházi Sára nevét viselő Katolikus Egyetemi Központ az előző tanévben alakult, ám eddig nem volt olyan közösségi hely, ahol a hallgatókkal rendszeresen találkozhattunk volna, összejárhattunk volna imádkozni, beszélgetni, lelkiekben feltöltődni" - mondta Nagy Péter, Szlovákia egyetlen magyar nyelvű állami egyetemének lelkésze.

Ezentúl szerdánként rendszeresen tartanak szentmisét az új kápolnában, előadásokat szerveznek, közösségi találkozókat, filmvetítéseket terveznek.
Róbert Bezák érsek kiemelte, hogy egyházmegyéjében ez a második egyetemi kápolna, Révkomárom mellett csak Nagyszombatban működik hasonló.

A központ átadását megelőzően Róbert az érsek tanévnyitó szentmisét mutatott be a Szent András-templomban. Itt Tóth János rektor is szólt az egybegyűltekhez, üdvözölve az egyházmegye kezdeményezését, amelyhez az egyetem megfelelő helyiségek biztosításával járult hozzá.

"Korunk egyik legkirívóbb problémája a figyelem hiánya, amely a tanulásban, a társas kapcsolatokban, a családban, a munkahelyeken egyaránt jelentkezik. Ha embertársunk érzi, hogy odafigyelünk rá, hogy érdekel a problémája, megnyílik, bizalmába fogad.

Ezt a nehéz küldetést vállalta fel a katolikus egyetemi központ és Nagy Péter egyetemi lelkész" - húzta alá a rektor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés