bezár
 

zene

2008. 07. 23.
Félsziget Fesztivál 2008
MTI/Prae.hu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Félsziget Fesztivál 2008 Több mint 80 fellépőre számítanak július 23. és 26. között a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon, amelynek résztvevőit jó néhány magyarországi és romániai banda mellett számos nemzetközi együttes és lemezlovas is szórakoztatja majd.

 A budapesti Sziget mintájára hatodik alkalommal megrendezendő erdélyi fesztivál szervezői az idén 750 ezer eurós költségvetésből gazdálkodnak, ami 150 ezerrel több a tavalyi büdzséhez képest. A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda romániai leányvállalata által finanszírozott fesztiválra a szervezők az idén 50 ezer résztvevőt várnak, akik várhatóan több mint 2000 sátorhelyet foglalnak le.

A félszigetlakókat az erdélyi város szélén lévő Víkendtelepi strand és a Maros folyó partja várja. A Marosvásárhely egyik legnépszerűbb szabadidős központja mellett megrendezett fesztivált a szervezők az idén csak négynaposra tervezték (a tavalyi öt napot tartott), de az utolsó napról megspórolt költségekből még több nemzetközi előadót sikerült meghívni - magyarázta a rövidebb fesztivál előnyeit Szepessy Szabolcs főszervező.    

Valójában négy fesztivál él majd együtt a Félszigeten, hiszen a jazz-blues, az alternatív és klasszikus rock, valamint az elektronikus zenei irányzatok kedvelői is találnak kedvükre való koncerteket. 

A fellépő nemzetközi együttesek között megtalálható a német Avantasia és Beatsteaks, az angol Morcheeba, a holland Epica. A nemzetközi hírnévnek örvendő lemezlovasok legnépesebb csoportja Nagy-Britanniából érkezik. Többek között Adam Freeland, John B, illetve két duó, a Client és LTJ Bukem&MC Conrad keveri majd a zenét a bulizni vágyó tömegnek. A fellépők között lesz még a német ATB, vagyis André Tanneberger, és a cseh DJ Lucca.

Magyarországról BOBi, Hot X, Igor Do'urden, Junkie&Hawky és a Vida&Vida páros táncoltatja majd a nagyérdeműt. Koncertekből is bő választékot kínálnak a szervezők, ugyanis a közönség ellátogathat majd az Anima Sound System, a Balkan Fanatik, a colorStar, Demjén Ferenc, a Gutenberg halott, a Hooligans, a Kalapács, a Kispál és a Borz, a Kistehén, a Republic és a Tankcsapda koncertjére. A résztvevőknek számos sportolási és egyéb szabadidős tevékenységet is biztosítanak.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés