bezár
 

film

2011. 10. 10.
Megjelent a Szerzőifilmes Könyvtár második kiadványa
Paul Schrader: A transzcendentális stílus a filmben (Ozu/Bresson/Dreyer)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Francia Új Hullám Kiadó tavaly év végén Szerzőifilmes Könyvtár címmel sorozatot indított, amelynek második darabja most szeptember 10-én jelent meg. A sorozat folytatása igen figyelemre méltó. Paul Schrader nemzetközi hírű forgatókönyvíró (Taxisofőr) és filmrendező (Ádám feltámadása) 1972-ben írt, A transzcendentális stílus a filmben (Ozu/Bresson/Dreyer) című munkáját először veheti kézbe és olvashatja a magyar olvasó.
A Francia Új Hullám Kiadó a Szerzőifilmes Könyvtár sorozat második darabjával, Paul Schrader A transzcendentális stílus a filmben (Ozu/Bresson/Dreyer) című könyvével szeptember 20-án, kedden az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatkozott be.

A könyvbemutatón a kiadó ügyvezetője és a sorozat szerkesztője, Pentelényi László, valamint a kötetet bemutató Gelencsér Gábor filmesztéta vettek részt.



A kiadó a megjelenéshez kapcsolódóan a kötet talán hazánkban legismeretlenebb rendezőjétől – A transzcendentális stílus a filmben – Yasujiró Ozu-portré címmel – vetítéseket szervez minden hónap utolsó péntekjén este 19 órától a budai Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György u. 4.).

Első alkalommal, a helyszínen tartott második könyvbemutató után, Mártonffy Marcell irodalomtörténész és teológus bevezetőjét követően a rendező egy korai némafilmje, a Megszülettem, de… (1932) című alkotása került bemutatásra.

Ozu: Késő tavasz


Következő alkalommal, október 28-án, pénteken este 19 órától a rendező Késő tavasz (1949) című munkáját magyar felirattal láthatják az érdeklődők.

A helyszínen a kötet – korlátozott példányszámban – 20% kedvezménnyel lesz megvásárolható 3.000Ft helyett csak 2.400Ft-ért. Aki biztosra akar menni vásárlási szándékát a kiadó fuhkiado@gmail.com e-mail címén jelezheti!


A Szerzőifilmes Könyvtár sorozat következő tervezett darabjai:

Bikácsy Gergely: [Az olasz film színeváltozása]
Jean-Luc Godard dicsérete – tanulmánykötet
Pascal Bonitzer: Eric Rohmer
Hitchcock-Truffaut interjúkötet
Jean-Luc Godard: Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés