bezár
 

zene

2011. 10. 10.
November közepéig tartanak a Gútai Napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítások, musical és színházi előadások, koncertek várják az érdeklődőket a hatodik évfolyamába lépett, november 13-ig tartó Gútai Napok kulturális rendezvényfolyam keretében.

prae.hu

Retrohangulat várja a látogatókat a Magyar rocklegendák vándorkiállításának megnyitóján, október 14-én a gútai (Kolárovo) művelődési központban, ahol zsíros kenyérrel és csapolt sörrel kínálják majd a vendégeket - írja a www.villagutta.sk a hivatalosan már október 7-e óta zajló kulturális eseménysorozatról.

Október 18-án, kedden a budapesti Pódium színház előadásában látható Boros György László Macskakirály című, magyar népmesei elemekből szőtt vidám musicalje.

Egy nappal később, ugyancsak a művelődési központban Széchenyi Istvánt alakítja Boráros Imre színművész Tarics Péter Magyar evangélium – Széchenyi cselekvő hitvallása című monodrámájában.

A helyi Alma Art Polgári Társulás Szenes Iván zeneszerzőre emlékezik a Nem csak a húszéveseké a világ című koncerten, október 23-án, vasárnap. Hétfőn Szabó László gútai fotóművész a pünkösdi sortáncjárások alkalmával készített fényképeiből nyílik kiállítás a művelődési központban. Ezt a tárlatot november 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyar nyelvű programok mellett egy szlovák nyelvű komédiát mutat be az érsekújvári Divadlo mladych október 26-án, szerdán. A gútai Kis-Duna Menti Rockszínház társulata kétfelvonásos bohózattal készül október 30-ára. Heltai Jenő A primadonna című művét adják majd elő.

A több mint egy hónapig tartó Gútai Napok zárórendezvénye a nemzetközi részvétellel több évtizede sikeresen zajló Gútai líra, vagyis az amatőr táncdalénekesek seregszemléje lesz november 13-án.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés