bezár
 

art&design

2011. 10. 09.
Dekorációs árverés a Polgár Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavaly megnyitott Petőfi Sándor utcai galériájában rendezi dekorációs művészeti árverését csütörtökön a Polgár Galéria. Az elnevezés azt jelzi, hogy az anyagban olcsón megszerezhető, dekorációs célra való műtárgyak, festmények, plasztikák szerepelnek, de a kvalitásos darabok is kedvező árról indulnak.

prae.hu

Összesen 277 tételt kínálnak, az anyag harmadát teszik ki a már említett művek. Emellett Zsolnay-díszedények, 19-20. századi kínai és japán csontfaragványok, ezüst használati és dísztárgyak, valamint bútorok várják a gyűjtőket.

A festményanyagból kiemelkedik két Kádár Béla-mű, az 1934 körüli Pártás lány akvarell és a datálás nélküli Téli alkony olajkép, 1 millió és 850 ezer forintért. Scheiber Hugó három különböző korszakából és más-más technikával készült képe 260 és 950 ezer, valamint 1,2 millió forintról indul. Nincs aukció Mednyánszky László-munka nélkül, most két olajképpel, egy erdei tájjal és egy férfiportréval van jelen a mester, 1 millió és 220 ezer forint közötti kikiáltással. Barabás Miklós finom, részletező, realista portréja Darányi Ignác egykori földművelésügyi miniszterről 600 ezer forinttól licitálható. Figyelemre méltó lehet egy falusi életkép Iványi Grünwald Bélától, egy tanulmánykép Jándy Bélától, valamint Zichy Mihály huszonkét erotikus litográfiája.

Több antik, 17. századi itáliai, holland és 18-19. századi francia, osztrák munka is elérhető, köztük a nemzetközi műkereskedelemben magasan jegyzett idős Gerard Hoet, a holland aranykor jelesének mitológiai alakokkal benépesített tájrészlete. Erre a 440 ezer forintra árazott tételre külföldi gyűjtőket vár a Polgár Galéria.

Érdemleges darabok Borsos Miklós, Medgyessy Ferenc, Kerényi Jenő munkái és több 19. százai francia, német szobrász kisplasztikája 100 és 300 ezer forint közötti induló áron.

Gazdag az ezüst tárgyak, étkészletek, tálak, kínálók, poharak választéka is, köztük egymillió forintot meghaladó készletek is vannak. A legkülönlegesebb azonban egy aranyozott, ezüst gyémánttal és drágakövekkel díszített Fabergé dísztő, 950 ezer forintos kikiáltási áron.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés