bezár
 

film

2011. 10. 08.
Kazetta a Laborban
2011. október 12. 20h, Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kazetta című, díjnyertes kísérleti kisjátékfilmet installáció formájában lehet megtekinteni október 13-23. között a Laborban. A filmkiállítás megnyitójára pedig október 12-én 20 órakor kerül sor, Sugár János lesz az, aki beszél. Részletek a folytatásban!
Kazetta
Lichter Péter / Szécsényi-Nagy Loránd

Egy általános iskolai kirándulás során rögzített hangfelvétel adja a film és a hozzá kapcsolódó fotók alapját. A szerzők által készített, 1997-es magnókazetta megőrizte az abszurd fordulatokkal teletűzdelt párbeszédeket, gyerek-monológokat. Lichter Péter és Szécsényi-Nagy Loránd erre az újrafelfedezett hanganyagra komponált álomszerű emlékképeket roncsolt super 8-as felvételekkel. A hangfoszlányokhoz kapcsolható események, benyomások fénykép formájában találnak önmagukra, ahogy a művészek egy-egy kapcsolható pillanatot „újraképzelnek”.

A fotó a miskolci kiállításon készült.


A Kazettát 2011. márciusában két hónapon keresztül láthatták az érdeklődők installáció formájában a Miskolci Galéria Zoom termében. A filmet májusban műsorára tűzte a londoni Exploding Cinema underground/avantgárd filmeket bemutató mozi, illetve elnyerte a Lausanne-ban megrendezett független / experimentális filmes mustra, az Obló Film Festival fődíját. A film novemberben a Kuala Lumpurban megrendezett KLEX nemzetközi kísérleti film és videó fesztiválon kerül bemutatásra, valamint szerepel a marosvásárhelyi ALTER-NATIVE nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában is.

A super 8-as nyersanyagra forgatott, "saját hívású" alkotás operatőre Szécsényi-Nagy Loránd, zeneszerzője Horváth Ádám Márton, hangmérnöke Lukács Péter Benjámin, dramaturgja Farkas Gábor, angolra fordítója Roboz Gábor, filmtechnikai tanácsadója Nagy Ákos, rendezője és vágója Lichter Péter volt. Az eredeti hangfelvételt Papp Gábor készítette.
A Kazetta című kisfilmet és installációt 2011. október 13 - 23. között vasárnap és hétfő kivételével naponta 17-19 óráig lehet megtekinteni.

A helyszín a Labor (1053 Budapest, Képíró u. 6.).

A kiállítás kurátora Nagy Szilvia.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés