bezár
 

építészet

2011. 10. 08.
Le kell bontani a Csipak-villát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csipak Péter vállalkozónak le kell bontania luxusvilláját, amelyet részben a Budai Parkerdő területére épített - írta az index.hu önkormányzati forrásokra hivatkozva. A II. kerületi önkormányzat sajtóreferense szombaton az MTI-nek megerősítette a hírt, közölve, a döntésről értesítették az érintettet, aki jogorvoslati lehetőséggel élhet az önkormányzatnál.

prae.hu

Az index.hu úgy tudja, a II. kerület pénteken hozta meg döntését, amely szinte precedens nélküli Magyarországon, ahol az építési kihágásokat jellemzően pénzbírsággal sújtják.

Csipak Péter csak az internetes laptól hallott a döntésről, amelyet hivatalos értesítés hiányában nem akart kommentálni.

Balaton Balázs, a II. kerületi önkormányzat sajtóreferense szombaton az MTI-nek megerősítette, hogy a II. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalának építési irodája, mint elsőfokú építési hatóság, bontást rendelt el az ingatlanra. A sajtófőnök közölte, hogy erről a döntésről értesítették az érintettet, aki jogorvoslati lehetőséggel élhet az önkormányzatnál.

Balaton Balázs az ügyről egyelőre nem akart többet nyilatkozni.

Az ingatlanvállalkozó 1800 négyzetméteres villájának hatállásos garázsa és a felhajtó, összesen mintegy 900 négyzetméter a védett állami erdő területén épült, miután a 7500 négyzetméteres telekhez egy rossz helyre felhúzott kerítéssel összesen mintegy 2000 négyzetmétert csatoltak az erdőből - ezt - mint a portálon olvasható, az index.hu tárta fel idén januárban.

Az erdészeti hatóság egy februári határozatában elrendelte "az erdő használatával összeegyeztethetetlen tevékenység" azonnali leállítását, márciusban pedig az eredeti állapot helyreállítására kötelezte a tulajdonost, most pedig az önkormányzati építési osztálya - mint elsőfokú hatóság - elrendelte a bontást - írta a lap, hozzátéve, hogy az ügyben fellebbezés esetén akár 2-3 évig is elhúzódhat a végleges döntés.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés