bezár
 

film

2011. 10. 06.
Simonyi Balázs kisfilmje Varsóban és Vancouverben, Hajdu Szabolcs készülő nagyjátékfilmje a CentEast szakmai programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új magyar rövidfilm debütál az október 7-én kezdődő varsói filmfesztivál versenyprogramjában. Az A-kategóriás filmfesztiválhoz kapcsolódó CentEast-en Hajdu Szabolcs készülőben lévő új filmjét ismerhetik meg a szakmabeliek.

prae.hu

Simonyi Balázs legújabb rövidfilmje, az Elek Ferenc és Kovács Lehel főszereplésével készült Finale a varsói filmfesztivál rövidfilm versenyében indul. A lengyel fővárosban október 7-én kezdődő seregszemle – Berlin, Cannes és Velence mellett – egyike a 14 ún. A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválnak.

A fotóművészként és újságíró-szerkesztőként is ismert Simonyi Balázs 8 perces Finale című új alkotása a Snittegylet Filmműhely és a Celluloid Műhely gyártásában készült. A film „két férfi, egy eset, egy este” csattanós története. A Finale az európai premierrel párhuzamosan Amerikában is látható, a napokban tűzte műsorra a vancouveri nemzetközi filmfesztivál.

A Finale elózetese a Daazo.com oldalon:

<object width="420" height="243"><param name="movie" value="http://daazo.com/swf/flvplayer.swf?id=099b9510-f001-11e0-a45c-0050fc84de33&color=#3EB3DC"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://daazo.com/swf/flvplayer.swf?id=099b9510-f001-11e0-a45c-0050fc84de33&color=#3EB3DC" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" width="420" height="243"></embed></object>

Az idén 27. alkalommal kezdődő varsói filmünnephez 2005 óta a CentEast elnevezésű szakmai esemény is társul, melynek célja, hogy a szakmabelieknek a jelenleg gyártás alatti egész estés mozgóképeket mutasson be. A CentEast-re idén tíz izgalmas projekt kapott meghívást, köztük Hajdu Szabolcs A játékos / The Gambler címmel készülő új játékfilmje. A többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal rendezője ezúttal Las Vegas-ban forgat filmet egy vagyonát eljátszó, gazdag kelet-európai családról.

A 27th Warsaw Film Festival hivatalos honlapja:
http://www.wff.pl


A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Magyar Filmunió / MMKA


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés