bezár
 

színház

2011. 10. 05.
Török Jolán marad a Nemzeti Táncszínház vezetője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Török Jolán marad a Nemzeti Táncszínház vezetője - tette közzé szerdán a kormányzati portálon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Török Jolán az MTI-nek elmondta, hogy csak egy évig marad az intézmény élén, pályázatában már egy olyan jövőképet rajzolt föl, amely utódja számára biztos alap lehet a táncszínház további működtetésében.

Szkéné színház

Mint a kormányzati honlapon olvasható, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a pályázatokat véleményező szakmai bizottság egyhangú javaslata alapján 2011. december 1-jével Török Jolánt nevezi ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Török Jolán a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát 1997-ben. 1965-től tizenöt éven át a Duna Művészegyüttes és Budapesti Táncegyüttes hivatásos táncművésze volt, később a Magyar Táncművészek Szövetsége munkatársaként dolgozott. 1990-től a Táncfórum Kht. Igazgatója, 2001 óta vezeti a Nemzeti Táncszínházat.

A kulturális területért is felelős tárca még július végén hirdetett pályázatot a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. vezetői álláshelyének betöltésére. A pályázati kiírás szerint a megbízás 2011. december 1-jétől 2012. december 31-ig tart.

Török Jolán - aki még nem kapott hivatalos értesítést kinevezéséről - már a pályázat kiírásakor is elmondta, és most meg is erősítette az MTI-nek: úgy pályázott, hogy csupán egy évig marad a vezetői székben.

Hangsúlyozta, hogy a pályázatában olyan jövőképet rajzolt föl az idén 10 éves Nemzeti Táncszínház élén szerzett tapasztalatai alapján, amely az utódja számára biztos alap lehet az intézmény további működtetésében.
"Fontos eleme volt a pályázatomnak az a javaslatom, kérésem, hogy a következő vezető legyen itt már 2012. július 1-jétől" - mondta el az MTI-nek az ügyvezető.

A Nemzeti Táncszínház igen sokrétű munkát végez, egyfelől befogadó színházként működik, de számos produkciót hoz létre önállóan és koprodukcióban is - emelte ki, hangsúlyozva, hogy modern táncszínházi alkotóknak éppúgy teret ad, mint a hagyományokat őrző és feldolgozó néptáncegyütteseknek, valamint széles körű, gondosan felépített ifjúságnevelési tevékenységet is folytat.

"Úgy gondolom, hogy az utódomnak, aki a 2012-13-as évad műsoráért már felelős lesz, a hivatalba lépését megelőző félévet velem, velünk kell töltenie. Hiszen az elsőrendű célom az, hogy a táncszínházat precízen, rendben adjam át a jövendő ügyvezetőnek" - hangsúlyozta.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés