bezár
 

színház

2011. 10. 05.
Armel operaverseny: kezdődik a döntő Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Riccardo Zandonai Francesca da Rimini című művének bemutatójával csütörtökön este a Szegedi Nemzeti Színházban elkezdődik az Armel Operaverseny és Fesztivál 2011-es döntője.

Szkéné színház

Az olasz szerző 13. századi szerelmi történetet feldolgozó operáját Juronics Tamás állítja színpadra. A Szegedi Nemzeti Színház produkciójában két versenyző mutatkozik be: Francescát a fiatal magyar drámai szoprán, Miksch Adrienn alakítja, Malatestinót pedig a Dominikai Köztársaság-beli tenor, Enrique Pína Serra játssza.

Szombaton a svájci Bienne-Soleure Színház előadásában és Andreas Rosar rendezésében Joseph Myslivecek Antigona című művét láthatja a szegedi közönség, s azok, akik élőben követik a döntő produkcióit a német-francia kulturális adó, az Arte koncerteket, opera- és színházi előadásokat kínáló portálján, az Arte Live Web-en (liveweb.arte.tv).

A harmadik versenyprodukciót, Viktor Ullmann Atlantisz császára című művét Beata Redo-Dobber rendezte a krakkói operában, ezt az előadást október 10-én ismerhetik meg a Szegedi Nemzeti Színház vendégei.

A döntő másik magyar versenyzője, Szakács Ildikó október 12-én mutatkozik be a pilzeni Josef Kajetán Tyl Színház produkciójában. A fiatal szoprán Verdi Rigolettójának Gildájaként lép föl az Alföldi Róbert rendezte darabban.

Az utolsó bemutató Michael Dellaira A titkosügynök című operája, melyet Sam Helfrich állított színpadra a New York-i Center for Contemporary Opera művészeivel. Október 14-én a közönség a kortárs darabban újra hallhatja Miksch Adriennt, aki Winnie-t játssza.

Október 15-én, a fesztivált záró gálaesten kiderül, hogy az öt versenyprodukcióban bemutatkozó nyolc énekes közül a Raymond Duffaut vezette zsűri kiknek ítéli oda a legjobb női és férfi előadónak járó elismerést. A szakemberek emellett díjazzák a legjobb produkciót, rendezőt, jelmezt, díszletet, koreográfiát és látványt.

A közönség pedig az Arte Live Web honlapján a legjobb produkcióra, valamint női és férfi előadóra szavazhat.

A fesztivál előadásai mellett számos kísérőprogram várja az operarajongókat Szegeden. A Korzó Zeneházban Jakupcsek Gabriella beszélget művészekkel és kulturális szakemberekkel a műfajról. Ugyanitt a fesztiválban közreműködő operaházak mini koncerteken adnak ízelítőt repertoárjuk különlegességeiből.

A Szegedi Tudományegyetemen külföldi szakemberek tartanak előadásokat a kulturális menedzsmentről, s egy közös koncert erejéig a bemutatók után a döntősöket is láthatja még egyszer a közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés