bezár
 

színház

2011. 10. 04.
Nagy József előadása a Nemzetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Megnevezhetetlen című Nagy József-előadást láthatja a közönség pénteken a Nemzeti Színházban a Café Budapest - Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Szkéné színház

A Nagy József Regionális Kreatív Műhely és a belgrádi KIOSK Megnevezhetetlen című produkciója pénteken 18 és 22 órától is látható a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. Az előadást rendező Nagy József táncos-koreográfus mellett Anne-Sophie Lancelin lép színpadra, a jelmezek Aleksandra Pesic munkái - közölte a színház az MTI-vel.

"Ann-Sophie Lanceline-nel közösen az intimitás által meghatározott teret alakított ki Nagy József a 2011 júniusában bemutatott Megnevezhetetlen című produkciójában.

Az intim tér két személy, egy nő és egy férfi, a férfi és gyökerei, hazája, fái, vizei, népe között jön létre. Ezeket az érzéseket koreográfiája révén osztja meg Nagy József a közönséggel, rajzai és mozdulatképei segítségével" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Műhely ismertetője szerint a közönség a díszlethez közvetlenül illesztett ülőkéről figyelheti majd a produkciót, pár méternyire a fellépő művészektől, ezért mindössze 58 néző láthat egy-egy előadást.

Mint írják, a játékmód hatását fokozza, hogy mesterséges fényt nem, csupán rejtett gyertyafényeket használ a rendező.

"Az előadás születése alatt Paul Celan versei inspiráltak bennünket. Az ő verseit olvasva, belülről figyelve próbáltunk meg formát adni ennek a rendkívül sűrű szövésű, intenzív táncnak" - idézik Nagy Józsefet az ismertetőben. A kritikák szerint a rendező egyik legszebb előadása a Megnevezhetetlen, akár "magyar nó színháznak" is nevezhető sejtelmes hangulatú kettős rítusa.

A Megnevezhetetlen előadását követően szintén a fesztiválon láthatja a közönség vasárnap Nagy József Cherry-Brandy című előadását, az orléans-i koreográfiai központ produkcióját a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

A Megnevezhetetlent legközelebb november 27-én, a szabadkai Desiré Central Station fesztiválon játsszák ismét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés