bezár
 

irodalom

2008. 07. 22.
Országos sci-fi találkozó Salgótarjánban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salgótarjánban pénteken kezdődik a 28. országos sci-fi találkozó, a rendezvény vendége lesz Nemere István író is.

prae.hu

A tudományos-fantasztikus műfaj kedvelőinek és művelőinek háromnapos programján idén is megrendezik a Literátorműhelyt, lesz makettverseny és helyszíni makettkészítés is -  tájékoztatta az MTI-t hétfőn Bódi Ildikó, a programot szervező AVANA Egyesület elnöke.

A nyitónapon Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője az Amerikában tapasztalható megmagyarázhatatlan jelenségekről tart előadást, Atlantisz legendájáról Fazekas Beáta (Kyra Potter) beszél.

Bemutatkozik a budapesti Athenaeum 2000 Kiadó Kft. és a Tuan Kiadó.

Szombaton Nemere István Zsoldos Péter-díjas író lesz az író-olvasó találkozó vendége. A nanotechnológiát Babcsán Norbert ismerteti meg a résztvevőkkel, Társadalmi utópiák címmel pedig Pete László tart előadást.

Szombaton rendezik a díjátadásokat is. Az első ízben meghirdetett képregényrajzoló pályázatra 22 pályamű érkezett, az alkotások már láthatók a találkozónak helyet adó József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Az amatőr szerzők számára meghirdetett Preyer Hugó novellapályázatra 45 alkotótól 73 írás érkezett. A Zsoldos Péter-díjat az elmúlt év legjobb, nyomtatásban megjelent regénye vagy novellája nyeri majd, ezen a pályázaton 8 regényből és 46 novellából választ a zsűri.

Idén 10 éves a Zsoldos Péter-díj, ebből az alkalomból megemlékeznek a névadóra, meghívják az elmúlt 10 év díjazott íróit, köztük Lőrincz Lászlót és Fonyódi Tibort, és kerekasztal-beszélgetést szerveznek vasárnap a 2008. évi díjra nevezett művekről.

nyomtat

További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés