bezár
 

art&design

2011. 10. 03.
Átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták hétfőn Budapesten a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat; a két kategóriában kiosztott elismerésről öt-öt tagú szakmai bizottság döntött.

prae.hu

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint a kitüntetést a 2010. szeptember 1. és a 2011. augusztus 31. között megjelent és alkalmazott legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezéseknek és a legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványoknak ítélték oda.

A nívódíj összege 500 ezer forint, a két kategóriában két-két díjat adományoznak összesen 2 millió forint értékben.

Az összegzés szerint a kategóriánként ötfős szakmai bizottság a múzeumpedagógiai kiadványok közül kitüntetésben részesítette a Zöldfülű Péter - zöldmesék kicsiknek és nagyoknak (Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya, Pécs); A kúria titkai - Foglalkoztató lapok és demonstrációs eszközök (PMMI - Blaskovich Múzeum, Tápiószele) című kiadványt.

A múzeumpedagógiai kezdeményezések kategóriájában pedig a Biblia Scripta - Az Írás a középkorban (Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság, Tricollis Tárlatvezető Iroda, Pannonhalma) és a Már nem csak optikai illúzió - Zebra interaktív kiállítótér és Zebra Műtermi Napok (Szépművészeti Múzeum, Vasarely Múzeum, Budapest) pályázatot.

Múzeumpedagógiai Különdíjat kapott a Szeresd Kőbányát, szeresd a családod! (Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény és Látványtár, Budapest) elnevezésű program.

A Múzeumpedagógiai Nívódíjakat Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Dísztermében, az ünnepségen köszöntőt mondott Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is - közölte az államtitkárság.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés