bezár
 

film

2011. 10. 03.
Argentin filmciklus a Cervantes Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Argentin filmciklust szervez a budapesti Cervantes Intézet, a kedden kezdődő programsorozatban a dél-amerikai országból érkező négy filmet vetítenek.

prae.hu

A ciklus a Szemekbe zárt titkok című nagy sikerű - Oscar-díjjal is kitüntetett - alkotás rendezőjének, Juan José Campanellának egy korábbi vígjátékával kezdődik. Az Örömfiú (El hijo de la novia) 2001-ben készült, egyik főszereplője - csakúgy mint a Szemekbe zárt titkoknak - Ricardo Darín. A filmet 2002-ben jelölték a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díjra.

Másodikként a szintén nagy sikert elért Apró sztorik (Historias mínimas) című filmmel találkozhatnak az érdeklődők október 11-én. Carlos Sorín műve Ezüst Oroszlán-díjat nyert a velencei filmfesztiválon. A rendező a mindennapi banalitások szépségét mutatja be 92 perces filmjében, amelynek szereplői amatőr színészek. Sorínnak ez az argentin-spanyol koprodukcióban készült alkotás jelentette bemutatkozását.

A Che Guevara: A motoros naplója című film producerének, Daniel Burmannak az Elveszett ölelés (El abrazo partido) című munkáját vetítik október 18-án. A 2004-es alkotás több díjat is nyert, a Berlinalén a nemzetközi zsűri nagydíját, Ezüst Medvét hozott a rendezőnek, főszereplője, Daniel Hendler pedig a legjobb férfi színésznek járó elismerésben részesült.

Az argentin filmciklus október 25-én az El Bonaerense (A Buenos Aires-i) című filmmel ér véget. Pedro Trapero 2000-ben forgatott műve a Buenos Aires-i rendőrséget átszövő korrupcióról, valamint az ebben élő emberekről szól, főszereplője Jorge Román.

A vetítések minden alkalommal 18 órakor kezdődnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés