bezár
 

art&design

2011. 09. 30.
Autófestés és kísérletek a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változatos programokkal készül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum összes intézménye a Múzeumok őszi fesztiváljára október 1. és november 15. között: az autófestés, a kémiai kísérletek és a különleges legóberendezések mellett sok más érdekesség is várja a látogatókat.

prae.hu

A Közlekedési Múzeumban vasárnaponként minden héten új manga stílusú külsőt kap egy régi Suzuki személyautó. Újraindul a múzeum nagysikerű tavaszi kísérletsorozata is: a "vegykonyhában", amely csütörtökönként izgalmas kísérletek helyszíne lesz, az ősz a víz jegyében telik el - adta hírül az intézmény.

Közleményük szerint keddenként a történelem szerelmeseit várják a városligeti épületben: A Hídember Gépei című kiállításon érdekes "utazáson" vehetnek részt az érdekélődők, felülhetnek a Pest-Kőbánya lebegővasútra vagy felléphetnek az első magyar gőzhajó, a Carolina fedélzetére.

A Műszaki tanulmánytárban katica formájú robotot és szobányi méretű számítógépet mutatnak be, látható lesz ezen kívül működő gőzgép, ős laptop és aktatáskányi mobil is.

A Legek és legendák című kiállításon a tanulmánytár rekordereit csodálhatják meg az érdeklődők október 8-án: látható lesz a szobaméretű URAL-2 szovjet számítógép, a legrégebbi írógép, a múzeum legkisebb fényképezőgépe, a legolcsóbb számítógép vagy a legelső modern tükörreflexes fényképezőgép.

Az Elektrotechnikai Múzeumban rajzoló legórobotok mutatkoznak be október 15-én, ők Jedlik Ányos dinamóját vetik papírra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés