bezár
 

irodalom

2011. 09. 29.
Országos könyvtári napok Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs magyar irodalom áll az Országos könyvtári napok egy hónapig tartó szegedi programjainak középpontjában - közölte Andóczi Balogh Éva, a szervező Somogyi-könyvtár PR-munkatársa a rendezvénysorozatot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

prae.hu

Októberben a könyvtár vendégei lesznek az Év kiadója címmel idén kitüntetett Magvető szerzői: Parti Nagy Lajos, Tóth Krisztina és Bodor Ádám. A gyermekkönyvtárban a Pagony Kiadó szerzői és illusztrátorai mutatják be kicsiknek és nagyoknak legjobb köteteiket, s szegedi írók is vallanak önmagukról, olvasnak fel alkotásaikból.

Ruttkai Évát és a nyolcvan esztendeje született Latinovits Zoltánt, a magyar színháztörténet két legendás alakját idézik meg az Álomszínészpár című kötet szerzői, Gábor Júlia és Szigethy Gábor irodalom- és színháztörténész.

A színházszerető olvasók közönségtalálkozón ismerkedhetnek meg a Szegedi Nemzeti Színház egyik októberi bemutatóját, Friedrich Schiller Haramiák című romantikus drámáját színpadra állító alkotókkal.

A Somogyi-könyvtár Dóm téri épülete a szokott módon több kiállítással kedveskedik majd a látogatónak. Tárlat nyílik Csáky Lajos festőművész alkotásaiból, Deák Ferenc grafikusművész könyvillusztrációiból és egy a kémia tudományágára koncentráló tárlat mutatja be a technológiai fejlődés mérföldköveit.

Október 6-án alkimista műhellyé változik a gyermekkönyvtár, a diákok a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói segítségével látványos kísérleteket végezhetnek ekkor.

Október 9-én rendezik a könyves vasárnapot, amelyen játékos totókkal, könyvvásárral várják a látogatókat, akik fél évre ingyenesen be is iratkozhatnak, s ezt nem csupán a Dóm téren tehetik meg, mivel erre a napra alkalmi könyvtárrá változik a Szegedi Közlekedési Társaság egy felújított nosztalgia trolija is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés