bezár
 

színház

2011. 09. 29.
Őrült robotok, Kentridge és a dél-afrikai felnőtt bábszínház, Krétakör-trilógia - október a Trafóban
2011. október, Trafó Kortárs Művészetek Háza, H - 1094 Budapest, Liliom u. 41.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dél-afrikai, felnőtteknek szóló bábszínház a világhírű William Kentridge rendezésében? Mundruczó Kornél előadása a Staatsschauspiel Hannover színészeivel? A világ egyik legjelentősebb ney játékosa, a magyarul keringő derviseknek is nevezett mevlevik szúfi zenéjének mestere végre Budapesten? Őrült robotok inváziója? Bizony. A Trafó októberi programja tartogat egy-két igazi különlegességet.

Szkéné színház

CAFÉ BUDAPEST KORTÁRS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

A hajdani Budapesti Őszi Fesztivál idén októberben új néven, ám továbbra is hihetetlenül gazdag programkínálattal várja a kulturális csemegékre vágyókat. A Trafó ez alkalommal 2 különleges produkciónak ad helyet.

A dél-afrikai Handspring Puppet Company 1985 óta foglalkozik felnőtteknek szóló bábszínházzal - munkásságuk és technikai tudásuk egyszerűen lenyűgöző. Ez alkalommal Büchner Woyzeckje a téma, a rendező pedig a világhírű képzőművész William Kentridge, akinek kamara-kiállítása épp az előadást megelőzően látható a Szépművészeti Múzeumban.

Majd az utcai tánckultúra és a tökéletes klasszikus balett-technika ad egymásnak randevút 200% tánc sorozatunk keretében: hip-hop, breakdance, balett, Sztravinszkij, Vivaldi, Dave Brubek... mindez együtt a kanadai RUBBERBANDance.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/h7u6N-cSWtY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ALTERNATÍVÁK - SZÍNHÁZI BÉRLET

Egy különös per és egy ijesztően aktuális történet vádról, védelemről, ártatlanságról, irracionális hiedelmekről, gyűlöletről, zsidókról, antiszemitizmusról. A Tiszaeszlári Solymosi Eszter című előadást Németországban rendezte meg Mundruczó Kornél - a produkció most első ízben látható Budapesten! Az előadáshoz beszélgetés, különóra és filmvetítés is kapcsolódik a KINO Moziban.

Majd visszatér a Krétakör, méghozzá egy filmmel, egy színházi előadással és egy operával. A Krízis trilógia a Gát család elgondolkodtató története - a trilógia állomásai egyesével és egymás után, ugyanazon a napon is megtekinthetők. Kötelező Krétakör-maraton és zártkörű előadások kifejezetten középiskolás csoportoknak!!!

Ráadásul a két említett program a novemberi HOPPart bemutatóval együtt most nagy kedvezménnyel tekinthető meg és ehhez mindössze egyetlen dolog szükséges: a Trafó új Alternatívák - Színházi Bérlete.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/JlOA60xIAHo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SZAKRÁLIS ZENE & BÉRLET

A török Kudsi Ergüner a világ talán legjelentősebb ney játékosa, aki rengeteg művésszel dolgozott együtt pályája során, többek között ő szerezte a zenéjét a Krisztus utolsó megkísértése című kultikus Scorsese-filmnek is. Októberben először, saját triójával érkezik Budapestre.

Majd szintén első alkalommal látogat hazánkba India leghíresebb karnatikus énekese, a 82 éves Dr. Balamuralikrishna, partnere most a világhírű bansuri játékos, a Grammy-díjra is jelölt Pandit Ronu Majumdar lesz. Ennek örömére létrehozta a Trafó a Szakrális Zenei Bérletet, hogy a műfaj rajongói kedvezményesen járhassák be velünk ezt a zenei utat.

Végül, de nem utolsó sorban: október legvégén újra a Trafóban randalíroznak a válogatottan hülye robotok. A japán eredetű vetélkedőn a tényleg szórakoztató elektronikáé és a funkció nélküli, mulattató robot-kreációké a terep - a Kitchen Budapest jóvoltából. A Bacarobo 2.0 technika-fanatikusoknak, kütyürajongóknak, kíváncsiaknak, nevetni vágyóknak egyaránt kötelező 10 és 100 éves kor között!

http://www.trafo.hu/hu-HU
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés