bezár
 

film

2011. 09. 28.
A Hír TV és a TV2 román szolgáltatókkal pereskedik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hír TV és a TV2 beperelte azokat a romániai kábeltelevíziós társaságokat, amelyeknek a szolgáltatói csomagjában szerepel a két magyarországi tévécsatorna - adta hírül szerdán a Transindex című romániai magyar hírportál.

prae.hu

A Transindex saját értesüléseire hivatkozva közölte az információt.

A portál úgy tudja, hogy a tévétársaságok azt szeretnék: valamennyi előfizető után fizessenek nekik sugárzási díjat a romániai kábeltévé-szolgáltatók, vagyis nem csak a magyar, hanem a román fogyasztókat is számítsák bele az előfizetői körbe.

A portál szerint a románok és a magyarok által vegyesen lakott településeken, vagy a szórványtelepüléseken a román nemzetiségű előfizetők után is fizetniük kellene a kábeltársaságoknak, ami ezeken a településeken hátrányos helyzetbe hozná a szolgáltatókat.

A két televízió visszamenőleg is behajtaná a sugárzási díjakat - írja a Transindex.

Szász Attila, a román Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja az MTI-nek szerdán elmondta: ő is csak a sajtóból értesült, hiszen az állami hatóság nem illetékes az ügyben, mivel cégek közötti kereskedelmi szerződésekről van szó.

Hozzátette: a magyar tévéadóknak a romániai kábeltévés szolgáltatók csomagjában való jelenléte főleg a szórványban érzékeny kérdés, ugyanis általában az ott élő magyarok körében váltja ki a legnagyobb elégedetlenséget, ha a műsorszolgáltató kivesz a csomagból egy magyar nyelvű adót, mivel a magyar nyelvű televíziós kínálat szegényesebb, mint a tömbmagyarság vidékein.

Szász aláhúzta: a hatóság minden olyan kezdeményezést támogat, amely a magyar nyelvű televíziózás bővítésére irányul.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés