bezár
 

irodalom

2011. 09. 28.
"Több oxigént" akar Makk Károly, a SZIMA új elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) kedden megválasztott új elnöke "több oxigént" és energiát szeretne pumpálni a testületbe.

prae.hu

Makk Károly szerdán az MTI-nek elmondta, hogy hosszú meditálás után vállalta el a tisztséget azzal, hogy a SZIMA tagsága azonnal kezdjen dolgozni, és alakítson ki olyan szisztémát, amellyel tudjanak és kezdjenek el egymással beszélgetni.

"Vannak elképzeléseim, alapvetően friss levegőt szeretnék behozni az akadémiára, szeretném, ha beszélgetés indulna el arról, hogy mi az, ami jól eső és eredményes lenne a tagság számára.

Az a célom, hogy a tagság érzékelje a SZIMA jelenlétét, elinduljon a párbeszéd a tagok között, mert rengeteg tudás van itt felhalmozva. Amikor ez a folyamat elindul, kiderül majd, hogy mennyi energia, vágy van aziránt, hogy a létezésünk láthatóbb legyen" - hangsúlyozta.

Makk Károly a láthatóbbá tételre példaként hozta fel, hogy szorosabb együttműködést kell kialakítani a Petőfi Irodalmi Múzeummal, olyan partnereket kell keresni, amelyek segítik megmutatni, hogy az akadémia létezik.

Hamarosan összeülnek és megteszik az első lépéseket: könyvbemutatók, kiállítások, zenei programok, esetleg filmvetítés formájában, kevéssé csillogó programokkal, de el kell indulni - hangsúlyozta.

Makk Károly hozzátette, hogy minden jót kíván azoknak, akik ebben részt kívánnak venni. A kérdésre, hogy kíván-e együttműködni a Magyar Művészeti Akadémiával, Makk Károly azt válaszolta, hogy ezen még nem gondolkodott el, mert először a SZIMA tagságát akarja "felrázni".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés