bezár
 

építészet

2011. 09. 28.
Végre érkezett pénz a Margit híd felújítására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megérkezett a fővároshoz a Margit híd felújítási projektjére megítélt uniós támogatás első részleteként igényelt 4,667 milliárd forint - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

prae.hu

A közlemény szerint a BKK közreműködésével benyújtott kifizetési kérelem alapján szeptember 23-án, múlt pénteken megérkezett a Fővárosi Önkormányzat számlájára a korábbiakban megítélt 6 milliárd forint EU-támogatás első, említett összegű részlete.

Mint írták, a kifizetések ütemezését a támogatási szerződés tartalmazza, a fennmaradó több mint 1,3 milliárd forintot ennek megfelelően a tervek szerint 2011 utolsó és 2012 első negyedévében hívják le.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és a hídszerkezet elemeit, kiszélesítették a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén várhatóan döntés születik arról, hogy a híd felújításának végső határidejét 2012. június 15-ére módosítják, mivel több, előre nem látható feladatot is el kell végeztetni az átkelőn.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés