bezár
 

zene

2011. 09. 27.
Hangfoglalás kiállítás hatodszor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Célegyenesbe érkeztek a Hangfoglalás kiállítás előkészületei: a budapesti Syma csarnokban péntektől vasárnapig mintegy háromszáz ingyenes zenei esemény, több tízezer hangszer várja a látogatókat.

prae.hu

A hatodik Hangfoglalás 8000 négyzetméteres területén száz kiállító mutatja meg, hol tart a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika.

A nyolcvan standra 120 kamionnyi áru, mintegy 1700 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik. Épül a három színpad is, amelyeken péntektől vasárnapig folyamatosan váltják egymást a legjobb zenészek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) rendezvényén az A csarnokban bemutatják azt az óriás pitonbőrből készült dobot, amelyből csak egy van Magyarországon, a kanjira nevű, indiai gyíkbőrből készült ütős hangszert, és a vendégek beleülhetnek a zenélő székekbe is. Megtekinthető lesz egy 1962-es Stratocaster gitár, amely annyira ritka és egyedi, hogy egyenesen a páncélszekrényből hozzák a kiállításra, és ugyancsak féltve őrzött kincs a legendás Radics Béla eredeti, 1969-es erősítője.

Kiállítják Tátrai Tibor és az LGT erősítőit is, meg lehet nézni a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás szignójával ellátott cintányért, a Black Label Society által használt basszusgitárt, valamint olyan gitárokat, amilyenen a Pantera tragikus körülmények között elhunyt tagja, Dimebag Darrell játszott.

Lesz számos hangszerbemutató, akusztikus koncert, közönségtalálkozó és dedikálás. A Hangfoglaláson pénteken délelőtt mutatkozik be Magyarország legfiatalabb zenekara, az óvodásokból álló Muzsikáló Mazsolák.

A rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, például Zsédával, Nagy Feróval, Szekeres Adriennel, Pély Barnával, a Roy & Ádám Trióval vagy a Happy Gang tagjaival.

A C csarnok három színpadán egymást váltják a zenekarok, az élő koncerteket a hangfoglalasonline.hu honlapon élőben is lehet követni.

Fellép mások mellett Harcsa Veronika, a Beatrice, az Anti Fitness Club, a Belmondo, a Besh o droM, Gerendás Péter, Odett, a Mocsok 1 Kölykök, a Larry Hangman, a Magna Cum Laude, Jamie Winchester és a Wasabi Kht, a 4G nevű formációval az ismert szlovákiai gitáros, Henry Tóth vagy a macedóniai Shine frontembere, Damjan Pejcinoski.
Szombaton rendezik a szokásos dj/producer találkozói, amelyen ezúttal Reelow, Pixa és a Muzzaik Productions tart bemutatót.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés