bezár
 

színház

2011. 09. 24.
Nemzetközi kortárs táncfesztivál Varsóban magyar társulattal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A lengyel szervezők meghívására először lép fel magyar társulat, a Bloom! a 10. Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon, amelyet Test és elme címmel rendeznek Varsóban.

Szkéné színház

A fesztiválon - amelyet 2005 óta tartanak - szeptember 17. és október 2. között hat helyszínen 16 együttes, a lengyeleken és a magyaron kívül angol, francia, német, spanyol, szlovén, dél-afrikai és ecuadori mutatkozik be.

Mint Tischler János, a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatója az MTI-nek elmondta, az idei fesztivál szerepel a lengyel soros EU-elnökség programjában, nagy presztízse és nagy költségvetése van.

Az öt fiatal művészből álló Bloom! társulatot a lengyel szervezők hívták meg, vasárnap fognak fellépni City című 50 perces előadásukkal. Az intézet a társulat utaztatásával járult hozzá szereplésükhöz, most először mutatkoznak be Lengyelországban - tette hozzá az igazgató.

A táncművészeti csoport tagja Dányi Viktória, Sebestyén Tímea, Molnár Csaba Szlovákiából, Moreno Solinas Olaszországból és Igor Uzelai Spanyolországból. A társulat 2009-ben alakult, 2011-ben Magyarországon Lábán Rudolf-díjat kapott, az isztambuli iDans fesztiválon pedig elnyerte a Prix Jardin D'Europe 2010 elismerést és ezzel háromhetes rezidencialehetőséget Brüsszelben, amelyet ki is használtak a nyáron - olvasható a budapesti és londoni székhelyű társulat honlapján.

A varsói kortárs táncfesztiválon konferenciát tartottak Pina Bausch, a világhírű német táncos-koreográfus emlékére. Eljött a fesztiválra az általa alapított Wupperthali Táncszínház, és elismerése kifejezéseként a lengyel Zbigniew Szumski Tadeusz Kantorral Re//Mix/Pina Bausch címmel premierrel tisztelgett Bausch táncművészeti nagysága előtt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés