bezár
 

film

2011. 09. 23.
Szőts-konferencia, Animal Kingdom és Martha Marcy May Marlene - péntek a CineFesten
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két Sundance-nyertes film, az egyik egy hónappal az amerikai premier előtt, Oscar-gyanús alakítással: Pénteken sem fogunak unatkozni az ide látogatók a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

prae.hu

Az ausztrál David Michôd rendezte Animal Kingdom különleges bűnügyi dráma, melyben egy gengsztercsalád széthullását követhetjük nyomon. A film díjak tucatjait (többek között a Grand Jury Prize-t  a Sundanceen), Oscar- és Golden Globe-jelölést tudhat maga mögött. A főszerepben Guy Pearce. Az Animal Kingdom péntek délután négy órától látható a mikolci Művészetek Házában az Uránia teremben.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/R5BsYRmMfus" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A legjobb rendezés díját nyerte a Sundance-en Sean Durkin a Martha Marcy May Marlenéért. A filmet, amely Cannes-ban az Un certain regard szekcióban szerepelt, pénteken hattól a magyar közönség előbb láthatja, mint az amerikai - az ottani bemutató csak október 21-én lesz. A mesterien felépített lélektani thriller főszereplői Elizabeth Olsen, az Olsen-ikrek tehetséges húga, aki sokak szerint Oscar-esélyes alakítást nyújt a filmben, továbbá Christopher Abbot és Hugh Dancy.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/0_k3wCsOgqk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az amerikai indie-vonal mellett nem feledkeznek meg a Jameson CineFesten a magyar filmművészetről sem: a PORT.hu CineClassics egésznapos Szőts István-emlékkonferenciája délelőtt tíztől a 70 éve készült első magyar világsiker, az Emberek a havason előtt tiszteleg (a film 1942-ben Velencében művészeti fődíjat nyert), továbbá - többek között Török Ferenc, Szőtsné Gyenes Mária és Szőts egykori bécsi munkatársa, Thomas Horvath részvételével - a Röpirat a magyar filmművészet ügyében aktualitását elemzi - a filmszakma mostani átalakulása apropóján.

www.cinefest.hu
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés