bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
Dunaszerdahelyen megkezdődött a Csallóközi Vásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt csütörtökön a 31. Csallóközi Vásár Dunaszerdahelyen, a felvidéki magyarság egyik fellegvárában.

prae.hu

Hájos Zoltán, a város polgármestere újságíróknak elmondta: Dunaszerdahely nevében is benne van a szerdai vásárok gyakorlata. Ezt a hagyományt 1980-ban elevenítették fel, s immár 31 éve ápolják.

A hazai és külföldi vásárosok, kézművesek vasárnapig kínálhatják termékeiket, lesz étel- és italbemutató is. A 31. vásár újdonsága, hogy bemutatkoznak a testvérvárosok - például Győr -, és több média illetve civil szervezet is képviselteti magát.

A KézenFogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló rendezvénysorozatának dunaszerdahelyi stafétaállomása a vásár első napján zajlik le.

Pápay Zoltán, a vásár igazgatóhelyettese a Felvidéki Híradónak, amely a www.hírek.sk szlovákiai magyar talevíziós hírportálon látható, elmondta: akkor sem lesz probléma, ha elkel mind a 360 árusítási hely. Szerda este már csak 15 hely volt szabadon, szükség esetén további helyeket biztosítanak.

Dunaszerdahely 1256-ban kapta nevét – Syridahel -, vagyis megörökítették nevében a szerdai vásártartás jogát. Ma már csallóközi a vásár, hiszen nemcsak város, hanem az egész járás, az egész régió kézművesei, hagyományőrzői részt vesznek a rendezvényen. Tavaly több tízezren látogattak el a Csallóközi Vásárba.

Lesz kisállat-kiállítás, termésünnep, és nem maradnak el a szórakoztató és könnyűzenei programok sem. Ezek közül a legkiemelkedőbb a Csík Zenekar koncertje.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés