bezár
 

színház

2011. 09. 22.
Verebes Linda és Pindroch Csaba a Tivoliban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mr és Mrs címmel mutatják be Verebes Linda és Pindroch Csaba közös produkcióját szeptember 30-án, pénteken a Budapesti Kamara Színházban: a színészházaspár angol kortárs író komédiáját játssza a Tivoli színpadon.

Szkéné színház

A darab öt különböző jelenetből áll: öt "pár-baj", azaz öt "férfi és nő" történet elevenedik meg a színpadon. Az öt jelenet színreviteléhez a darabot magánprodukcióként létrehozó színészházaspár öt különböző rendezőt és tervezőt kért fel.

Dolmány Attila, Megyeri Zoltán, Nagy Viktor színész, Lang Györgyi énekes, valamint Herendi Gábor és Fonyó Gergely filmrendező (közösen) állítja színpadra a darab jeleneteit, amelyekhez a MANIER - Németh Anikó, Herczeg Zoltán, az ARTISTA, Náray Tamás és Zoób Kati alkot kosztümöket. A produkció látványtervezője Pater Sparrow, azaz Verebes Zoltán filmrendező.

Verebes Linda és Pindroch Csaba a komédia öt jelenetében öt különböző jellemvonású embert formál meg, öt különböző típusú kapcsolatban. "A hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindig mélyen emberi és őszinte történetek a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járják körül" - írják a darab ismertetőjében.

"Társkeresés újsághirdetéssel. Vajon mi történik az első randin? Hogyan reagál egy meleg sztár asszisztense különleges ajándékára? Vajon mit mond egy testvér a húgának, ha már harmadszor kíséri oltárhoz? Hogyan élheti mindennapjait egy idősödő színészházaspár? Hogy sikerül egy válás előtt lévő pár utolsó +kényszernyaralása+? Ezeket a helyzeteket mutatja meg a nézőknek Peter Quilter komédiájában a fiatal színészházaspár" - áll az ajánlóban, amelyből kiderül az is, hogy a két színész régóta keresett olyan darabot, amelyben együtt játszhat.

"A magánprodukcióké és a szponzoroké a jövő" - vallja Pindroch Csaba, hozzáfűzve, hogy az előadás az ő ötletük, álmuk megvalósulása. Jövőbemutató kezdeményezésnek tartja a Mr és Mrs-t, hiszen megvalósítására nem kértek pénzt pályázati forrásokból, vagy az amúgy is nehéz helyzetben lévő színházaktól, hanem magánemberek és cégek támogatásával hozták létre az előadást.

"A darab színrevitelekor elsődleges szempont volt, hogy minőségi produkció szülessen, és minden szinten kiemelkedőt alkossunk" - fogalmazott a színész az előadás ajánlójában.

A produkciót, amely az Életfa Program támogatásával jön létre, októberben 1-jén, 3-án és 26-án is láthatják a nézők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés