bezár
 

színház

2011. 09. 22.
A Furcsa pár a Madách Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Furcsa pár című Neil Simon-darabot tűzi műsorra októberben a Madách Színház. A komédiát két változatban is bemutatják: Gálvölgyi János és Szervét Tibor hol az egyik, hol a másik híres szerepet játssza el, így az előadást érdemes két alkalommal is megnézni. Az idei évadban emellett a József Attiláról szóló zenés darabot és a Mary Poppins című musicalt is láthatják a nézők.

Szkéné színház

Szirtes Tamás igazgató a Neil Simon-darabból készülő előadás különlegességéről szólva az MTI-nek elmondta: a Furcsa pár híres - a filmben Jack Lemmon (Felix) és Walter Matthau (Oscar) alakította - főszerepeit Szervét Tibor és Gálvölgyi János játssza.

Furcsa pár - Furcsán! címmel műsorra tűzik az előadásnak azt a változatát is, amikor szerepet cserélnek, így a vígjáték-irodalom mindkét híres, jellegzetes szerepét - Oscart és Félixet is - eljátssza mindkét színész.

"Két bemutatót tartunk, az egyiken a színe, a másikon a fordítottja" - mondta Szirtes Tamás, hozzáfűzve: ezt a darabot még nem adták elő így soha. Ez egyrészt nagy művészi kaland, másrészt a közönség számára is csalogató lehet - mutatott rá az igazgató, aki szerint a Furcsa pár két egymástól eltérő, végletes karakterének eljátszásával a színészet mesterfokát mutatja be a két főszereplő.

Furcsa pár címmel tűzik műsorra október 15-én azt az előadást, amelyben Felixet Szervét Tibor, Oscart Gálvölgyi János alakítja, Furcsa pár - Furcsán! címmel pedig október 26-án tartják a premiert: Felix figuráját ekkor Gálvölgyi, míg Oscart Szervét formálja meg. A darabot Márton András rendezi.

Szirtes Tamás beszélt arról is, hogy februárban színpadra kerül a Madách Színház tavalyi musical-pályázatának színdarabjai között szereplő, József Attiláról szóló zenés játék, amely a költő verseinek megzenésítésével drámai eseményekben bővelkedő életének jellemző epizódjait mutatja be. Az Én, József Attila című előadást készíti elő jelenleg rendezőtársával, Szente Vajk színésszel, valamint a két fiatal szerzővel, Vizy Mártonnal és Tóth Dáviddal.

Mint kiemelte, az évad nagy bemutatója, csúcspontja a Mary Poppins című musical lesz a szezon végén. A Madách Színháztól immáron elvárt nagy produkciót hármas szereposztásban, hagyományaikhoz híven non-replica változatban, vagyis önálló rendezésben, koreográfiában és díszlettel mutatják be júniusban - mondta az igazgató.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés