bezár
 

zene

2008. 07. 20.
Nem terrorral, legfeljebb közveszéllyel fenyegettek az Edda-koncerten
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem terrorral, legfeljebb közveszéllyel fenyegettek az Edda-koncerten Az elsőként megjelent híradásokkal ellentétben nem volt terrorfenyegetés a cseszneki Edda-koncerten, ám arra valóban szükség volt, hogy a rendőrség megszakítsa a koncertet, hogy átvizsgálhassa a helyszínt - mondta a Veszprémi Rendőrkapitányság ügyeletes parancsnoka vasárnap az MTI-nek.

prae.hu

Feltehetően egy fiatal férfi volt az, aki telefonon azt közölte a rendőrséggel, hogy "tűzijáték lesz" a Cseszneki Nyár program keretében megtartott szombati Edda-koncerten - mondta Hajba Zsolt rendőr őrnagy. Hozzátette: annak ellenére, hogy a bejelentő nem bomba robbantásával  fenyegetőzött, ügyeletes parancsnokként elrendelte a helyszín biztonsági átvizsgálását. 

Közölte: a rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja, hogy a közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye megállapítható-e.

Mint Hajba Zsolt mondta: a koncertet a helyszín átvizsgálásának idejére meg kellett szakítani. 

Nagy Ferenc, a Cseszneki Nyár Programiroda vezetője az üggyel kapcsolatban az MTI-vel azt közölte: nincs mit mondania, mert ami történt, az rendőrségi ügy volt.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ). Weboldal: www.baloghendre.hu


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés