bezár
 

art&design

2011. 09. 21.
Kutatók éjszakája: programok a Planetáriumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tűzshow mellett előadások és kísérletek is várják az érdeklődőket a Planetáriumban pénteken a Kutatók éjszakáján Budapesten.

prae.hu

A látogatók Naprendszer-makettet alkothatnak, pólót készíthetnek, távcsővel vizsgálhatják az égboltot, ezen kívül természetes, újrahasznosítható anyagokból űrrakétát készíthetnek és logikai játékokban tehetik próbára ügyességüket.

A magyar űrkutatókat és találmányaikat bemutató kiállítás mellett tűzshow, kvízjátékok, valamint vízzel, levegővel, széllel és fénnyel kapcsolatos kísérletek színesítik a programokat - olvasható a www.kutatokejszakaja.hu oldalon.

A Nap családja című előadáson az érdeklődők megismerkedhetnek a csillagokkal, a bolygókkal és a holdakkal. Mindezeken túl meteorokat és üstököst láthatnak, sőt egy látványos Holdraszállásban, majd a Földre való visszatérésben is részt vehetnek.

A Csodálatos Univerzum című 3D-s film a naprendszerbeli bolygók világát, az űrkutatást, a különféle űrszondákat, teleszkópokat és az űrrepülőgépet mutatja be, betekintést engedve az idegen galaxisok világába is.

A Világvége 2012?! című műsor választ keres a többi között arra, hogy fenyegeti-e kozmikus katasztrófa civilizációnkat és mi igaz a 2012-es világvége jövendölésekből?

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés