bezár
 

irodalom

2011. 09. 21.
Családias Európa - Czesław Miłosz könyvének bemutatója az OIK-ban
Országos Idegennyelvű Könyvtár, 2011. szeptember 23. 18h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. szeptember 23-án, pénteken, 18 órától mutatja be a Kalligram Kiadó és a Lengyel Intézet Czesław Miłosz Családias Európa című könyvét az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.

prae.hu

A Családias Európát nem pusztán a Nyugat és Kelet közelítésére tett kísérlet ihlette, de egyúttal az önmeghatározás vágya. A mű megírásával Miłosz szándéka az volt, hogy visszatérjen nemzeti és kulturális gyökereihez, ezért a kötetben megjelent írások többsége önéletrajzi jellegű.

A Családias Európa először Párizsban jelent meg, 1958-ban, az Irodalmi Intézet nevű Jerzy Giedroyc által vezetett emigráns lengyel könyvkiadónál, mely többek között a párizsi „Kultúra” folyóirat kiadója is volt. A költő ezzel a művével búcsúzott az „öreg” kontinenstől.

A kötetet Pálfalvi Lajos műfordító, irodalmár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szlavisztika - Közép-Európa Intézetének vezetője; Takáts József szerkesztő, irodalomkritikus és Mészáros Sándor irodalomkritikus, a Kalligram Kiadó szerkesztője vezeti elő.

Czesław Miłosz: Családias Európa (ford.: Pálfalvi Lajos, Cservenits Jolán, Bojtár Endre, Mihályi Zsuzsa, Kellermann Viktória)
Kalligram Kiadó

2011. szeptember 23., péntek, 18h
Országos Idegennyelvű Könyvtár
Bp., V. Molnár u. 11.

Bővebben: http://www.polinst.hu/node/7577





.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés