bezár
 

art&design

2011. 09. 20.
Folytatódik a Láss csodát! matinésorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új évadját kezdi az idei év elején indult, Láss csodát! elnevezésű szórakoztató múzeumpedagógiai sorozat a Szépművészeti Múzeumban. Az első szombati programot Rutkai Bori vezeti.

prae.hu

Az énekesnő segítőtársa a játékos műsorban Elek Ferenc színművész lesz, a zenét Szerető Dániel basszusgitáros és Németh Csaba ütőhangszeres szolgáltatja - közölte az MTI-vel Eszéki Erzsébet sorozatszerkesztő.

Az alap elképzelés az, hogy művészek a gyerekekkel és szüleikkel együtt fedezzenek fel újdonságokat, közösen találják meg a játékosság örömét zenében, versben, mesében, képeken - és az életben.

A sorozatot az AEGON Magyarország és a Szépművészeti Múzeum 2011 februárjában indította. Neves művészek lépnek fel minden matinén, olyan alkotók és előadók, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés, a zenehallgatás együttes örömét.

A versek, mesék, az ott keletkező zenei improvizációk és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből választott műtárgyak mindig egy-egy meghatározott témához kapcsolódnak.

"Azt szeretnénk, ha a kisiskolások és szüleik is érzékelnék: új, akár meghökkentő érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, felolvasás, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját 'nyelvén', zenei improvizációval vagy fordítva, illetve ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki, viszi tovább.

Mert összefonva, egymáshoz kapcsolva mást adhat, mint önmagában, külön-külön" - mutatott rá a szerkesztő.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati családi program 10-től 13 óráig tart. A gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban az adott témához választott műtárgyakkal.

Majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! című matiné, amely után, 12-től 13 óráig a családok a témához kapcsolódóan közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés