bezár
 

színház

2011. 09. 20.
Tízéves az L1 kortárstánc fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Független magyar táncművészek és nemzetközi együttesek, szólisták produkcióit láthatja a közönség a szerdától vasárnapig tartó L1danceFest 2011 elnevezésű eseményen; a 10 éves jubileumi rendezvénynek a Gödör Klub, a MU Színház és a Bakelit Multi Art Center ad otthont.

Szkéné színház

A fesztivál öt napja alatt 15 előadás látható, emellett koncertek, beszélgetések és workshopok várják a közönséget. Az esemény fókuszában az idén Lengyelország áll, a meghívott országok között Ausztria, Csehország, Spanyolország, Németország, Svájc, Svédország és Szlovákia szerepel - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, az L1 Egyesület által szervezett kortárstánc-fesztivál 2002 óta mutat be táncelőadásokat - kezdetben főleg a független magyar táncművészeket tömörítő egyesület tagjainak produkcióit, majd más hazai és nemzetközi, kimagasló tehetségű együttesek, szólisták előadásait.

A kerek évforduló egyúttal egy új korszak kezdetét is jelenti: 2011-től új névvel, új tagokkal és új irányok bevonásával dolgoznak tovább.
Az L1danceFest 2011 program-összeállításában Ladjánszki Márta táncos-koreográfusnak, a fesztivál művészeti vezetőjének szakmai szempontjai, kísérletező kedve követhető nyomon. "Igyekeztem olyan fellépőket meghívni idén is, akiket személyesen ismerek, és akik művészi munkájukkal inspirálóan hatottak rám" - fogalmazott.

A fesztivál célja, hogy olyan, itthon még kevésbé vagy egyáltalán nem ismert alkotókat mutasson be Budapesten - és a szervezők tervei szerint a jövőben kisebb formában vidéken is -, akik egyéni hanggal, letisztult tudással és magas szintű technikai felkészültséggel rendelkeznek.

A kortárstánc-fesztivál az elmúlt három évben fokozatosan alakult át egy egyre szélesebb földrajzi és előadóművészeti spektrumot felölelő nemzetközi szemlévé, amely neves külföldi fellépők munkáit igyekszik megismertetni a magyar közönséggel.

Az idei programban a nemzetközi fellépők produkciói mellett szerepel lengyel nap az EU-elnökség alkalmából, a Lengyel Intézet szervezésében, az előadások helyszíneinek előtereiben tematikus performance-sorozat, fotókiállítások a Gödörben és a MU Színházban, valamint a produkciók után nyitott szakmai beszélgetésekre is várják a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés