bezár
 

irodalom

2011. 09. 19.
Írószervezetek nyílt levele Orbán Viktorhoz Erdélyből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvégén rendezték az erdélyi Kovászna megyében, Árkoson, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának X. Írótáborát. A téma a tehetséggondozás, az irodalmi utánpótlás nevelése volt. A tábor programjában részt vevő szervezetek – a Magyar Írószövetség, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a vendéglátó Erdélyi Magyar Írók Ligája – vezetői nyílt levéllel fordultak Orbán Viktorhoz, amelyben a miniszterelnök segítségét kérik. Az alábbiakban a miniszterelnökhöz eljuttatott levél olvasható.

NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRHOZ

 

 

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

Az Erdélyi Magyar Írók Ligájának X. Írótáborában, a Kovászna megyei Árkoson összegyűlt írószervezetek (Erdélyi Magyar Írók Ligája, Fiatal Írók Szövetsége, József Attila Kör, Magyar Írószövetség) fordulnak Önhöz.

prae.hu

 

A sikeres nemzetek felismerték, hogy a kultúra biztosítja hosszútávon a fennmaradásukat. Az írószervezetek kiszámítható működése nélkül a magyar irodalomnak nincs jövője, írott szó nélkül pedig nincs fejlődés.

 

A Kárpát-medencében működő magyar írószervezetek, valamint a hozzájuk kapcsolódó műhelyek, kiadók, folyóiratok bizonytalan körülmények között, javarészt társadalmi munka formájában folytatják anyanyelvápoló, identitásőrző tevékenységüket.

 

Az irodalmunk utánpótlását biztosító szervezetek kiszolgáltatott helyzetben vannak. A támogatás, amelyet 2011-ben a mai napig nem kaptak meg a művészeti műhelyek, még a túlélésükhöz sem elég.

 

Az aláírók a Miniszterelnök Úr segítségét kérik.

 

Árkos, 2011. szeptember 17.

 

 

Erdélyi Magyar Írók Ligája (Király Zoltán, ügyvezető elnök)

Fiatal Írók Szövetsége (Kollár Árpád elnök)

József Attila Kör (Balogh Endre elnök)

Magyar Írószövetség (Szentmártoni János elnök)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés