bezár
 

art&design

2011. 09. 19.
Folytatódik a feltárás az M43-as nyomvonalán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatják a régészeti feltárást a Móra Ferenc Múzeum szakemberei az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti nyomvonalán; az ásatást szeptember 6-án függesztették föl.

prae.hu

Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense hétfőn az MTI-nek elmondta: a csaknem kéthetes leállásra azért kényszerült a közgyűjtemény, mert a vele szerződéses kapcsolatban álló Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK) több mint százmillió forinttal adósa maradt az múzeumnak az elvégzett munkák után.

A NÖK azonban kifizette a késedelmes áprilisi és a májusi számlát, így a munka újrakezdhető - jegyezte meg a sajtóreferens.

A Csongrád megyei múzeum korábban azért döntött a munka felfüggesztése mellett, mert bevétel hiányában tovább már nem tudta megelőlegezni a feltárás költségeit - tette hozzá.

A kényszerszünet nem veszélyezteti az ásatás határidőre történő befejezését, de mégis rendkívül fájdalmas, hiszen a szeptemberi nyárban több tízezer négyzetméternyi területet tudtak volna feltárni a régészek - közölte Medgyesi Konstantin.

A júniusi és a júliusi számlák állnak most sorban, a következő fizetési határidő október 8-án jár le. A közgyűjtemény vezetése bízik abban, hogy a jövőben elkerülhetőek az utóbbi időkben sajnálatosan megtapasztalt fizetési problémák hangsúlyozta a sajtóreferens.

2012. június 15-ig az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti 25 kilométeres nyomvonalán mintegy 400 ezer négyzetmétert kell feltárniuk a Móra Ferenc Múzeum régészeinek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés