bezár
 

art&design

2011. 09. 18.
Képcsarnok-árverés: Váli Dezső-festmény félmillió forint felett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem rontotta az esélyeket, hogy nem a megszokott belvárosi helyszínen, hanem a Városligetben, a Magyar Alkotók Házában rendezte meg szombati árverését a Képcsarnok: ott voltak az aukciós ház hűséges gyűjtői, és új érdeklődők is bekapcsolódtak; sokan és sokat vásároltak, a legtöbbet, több mint félmillió forintot egy Váli Dezső-képért fizették.

prae.hu

A kétszáz tételből huszonhat végzett százezer forint feletti leütéssel. A csúcs 550 ezer forint volt, ennyit adtak Váli Dezső nagyméretű, farostra festett, Végül is mindegy című, az 1970-es években készült munkájáért. Induló című 1979-80 és 2011-es datálású olajképe pedig 380 ezerre emelkedett - Váli festményei már nem egyszer hoztak ilyen magas árat a Képcsarnoknál. Vojnich Erzsébet képei is általában kiemelt áron cserélnek gazdát, most például egy szobabelsőt ábrázoló vászna jutott 200 ezer forintra.

Vén Emil élénk színekben pompázó folyóparti jelenetéért két gyűjtő vetélkedett, így 90 ezer forintról 420 ezerig licitálták. Ugyancsak 90 ezer forintról indították, és 340 ezernél ütötték le Bartha László térbeli ritmusokkal operáló A gyimesi csángóknál II. című olajképét. Gerzson Pál tájképe és csendélete 200 ezer, illetve 190 ezer forintot ért meg valakinek.

Ifj. Guti József konstruktív elemekre épülő, szürreális hangulatú műveit is kedvelik a gyűjtők: egy 1980-as csendélete 40 ezer forintról indult, és ötszörös árat ért el. Szintén 200 ezer forintért vitték el Orosz Gellért, Szentgyörgyi Kornél és Szentgyörgyi Miklós festményeit. Ugyanennyire verték fel Szervátiusz Tibor Anya gyermekével című bronzból készült kisplasztikáját is, Tóth Ernő groteszk bronzfiguráit pedig 300 ezer, illetve 160 ezer forintért vették meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés