bezár
 

art&design

2011. 09. 17.
Virágünnep a fővárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lakberendezési és dekorációs bemutató, ingyenes kertészeti és kertépítési tanácsadás is várja az érdeklődőket a jövő hét végén a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállításon és Vásáron a Syma Rendezvényközpontban Budapesten.

prae.hu

A programok között szerepel zöldségszobrászat és virágkötészet, a Stihl Timbersports csapat pedig favágási bemutatót tart szombaton és vasárnap. A látogatók ezen kívül megtekinthetik a Mi kis kertünk elnevezésű, óvodásoknak kiírt pályázatra érkezett munkákat. A kisebbeknek kertépítő versenyt rendeznek: a gyerekek megadott téma alapján álmodják meg a tökéletes kertet, amelyet egy-egy "minikertben" életre is keltenek.

A látogatók virágkölteményeket, cserepes dísznövényeket és a növények neveléséhez szükséges kellékeket is vehetnek a vásár tízezernél is több négyzetméterén. A jól ismert növényfajtákon kívül az igazi különlegességeket is közvetlenül a termesztőktől vásárolhatják meg egy-egy jó tanács, gondozási tipp kíséretében - közölte a szervező az MTI-vel.

A rendezvényen lengyel, német, holland, szlovák, szerb kiállítók is részt vesznek. A legnagyobb, több mint 1000 négyzetméternyi területen díszfákat, díszcserjéket és évelőket csodálhatnak meg a látogatók. A vásáron a profi gépek és kertészeti segédeszközök mellett a házi- és hobbikertészkedéshez szükséges berendezések is megtalálhatók.

Az Interieur kiállításon a lakás belső tereit dekorálják virágzó növényekkel a versenyzők, a versenystandokon látható kreációk pedig mindenkinek segíthetnek élettere kialakításában. A VII. Hortus kupán a virágkötők mutatják meg kreativitásukat: míg ők a díjakért küzdenek, addig a közönség ötleteket kaphat, hogy miből és miként lehet álomszép csokrokat, díszeket alkotni mesterfokon.

A Magyar Kertépítő Verseny és Show mintakertjei közel 400 négyzetméteren várják a kert szerelmeseit. A harmadik alkalommal megrendezett kiállításon mintegy 20 versenystanddal és 5-6 "showstanddal" készülnek a kertépítő szakma legjobbjai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés