bezár
 

art&design

2011. 09. 15.
Makovecz-templomok a Várnegyed Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész szakrális épületeit bemutató kiállítás nyílik csütörtök este a budapesti Várnegyed Galériában. A tárlaton Máté Gábor fotográfus templomfotói és néhány épületterv tekinthető meg.

prae.hu

Incze Ildikó színész, a kiállítás szervezője az MTI-nek elmondta: a tárlat a Szakrális művészetek hete programsorozathoz kapcsolódik. "A tárlattal korunk meghatározó építésze előtt szeretnénk tisztelegni" - fogalmazott.

A megnyitón Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke mond beszédet, Incze Ildikó szaval, Török Tilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója énekel, valamint Halmos Béla népzenész zenél.

A kiállításon több mint harminc kép lesz látható, magyarországi és határon túli szakrális épületekről készült fotók vegyesen. Megtekinthetőek lesznek például a pilisszántói, a petőhenyei, a csengeri, a paksi, a győri, a siófoki templomok. Az erdélyi Makovecz-épületeket a többi közt a csíkszeredai, a csíksomlyói, a kolozsvári, a sepsiszentgyörgyi és a vargyasi templomok képviselik.

Máté Gábor az MTI-nek elmondta: a képek készítésekor az épületek transzcendens jellegét akarta megörökíteni. "Nem a formát, hanem a tartalmat fényképeztem" - fogalmazott a fotográfus, megemlítve, hogy a képekből az idén nyáron album is megjelent, a kiállításra a Serdián Kiadóval közösen válogatták a fotográfiákat.

A Makovecz-tárlat október 8-ig látogatható a Várnegyed Galériában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés