bezár
 

art&design

2011. 09. 15.
Divatéjszakát rendeznek Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A divatot ünnepli Róma városa csütörtök éjszaka. A Vogue magazin rendezte és teljesen a divatnak szentelt Fashion Night Out elnevezésű programsorozathoz most először csatlakozik az olasz főváros.

prae.hu

A divat lesz a főszereplő Róma központi bevásárlóutcáiban a művészek lakta Via Marguttától a Via Venetón sorakozó butikokig, a Spanyol-lépcsőtől a sétálóutca Via Condottin levő luxusüzletekig.

Több mint négyszázötven üzlet csatlakozik a New York, Tokió és Milánó után az idén első alkalommal Rómában is megrendezett divatéjszakához. A programokat a Vogue magazin szponzorálja.

Termék- és divatbemutatók követik egymást a butikokban és Róma utcáin színészek fellépésével, zene, tánc és művészi installációk kíséretében. Célnak nem feltétlenül a vásárlás számít, számtalan divatüzlet koktéllal, pezsgőpartival, diszkóval várja vendégeit, bár a boltokat ellepő tömeg mindenekelőtt kedvezményes árajánlatra és ajándékra számít.

Az este héttől féltizenkettőig tartó divatéjszakán a Fendi-nővérek és Jimmy Choe legújabb kollekcióját mutatja be. A római divatünnepre a Chanel új színű körömlakkal, a Prada divatház új parfümmel készül, a Church's cipőboltokban pedig ingyenes talpalást vállalnak.

Az Italian style, az olasz ízlés kiemelkedő képviselőit is kitüntetik: a Vogue Italia díját Dante Ferretti Oscar-díjas díszlettervező, a tavalyi Cannes-i filmfesztiválon a legjobb férfiszínésznek tartott Elio Germano és Bianca Balti topmodel érdemelte ki. A szervezők a divatéjszakára siető hölgyekre is gondoltak: a tűsarkúban érkezők ingyen taxifuvarban részesülnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés