bezár
 

zene

2011. 09. 13.
Egyhetes fesztivál kezdődött Kistarcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komolyzenei koncerteket, képzőművészeti előadást, a helyi népi kultúráról szóló bemutatót kínál a Kistarcsai Kulturális Egyesület tizedik alkalommal megrendezett Süssünk görhönyt - Krumplifesztivál Kistarcsán című gasztrokulturális programsorozata - mondta az egyesület vezetője.

prae.hu

Mint arról Kereszti Ferenc beszámolt, a program nyitányát a hétfői egyházzenei est jelentette, amelyet a kistarcsai római katolikus templomban rendeztek.

A templom arról is híres, hogy 1916-ban itt keresztelték meg Simándy József operaénekest, Kistarcsa szülöttjét. A további napokon az érdeklődők komolyzenei koncertet hallhatnak, amelyet kistarcsai zenepedagógusok adnak elő. Meghívottként előadást fog tartani Janzer Frigyes Munkácsy-díjas szobrászművész.

A programsorozatban helyet kapnak a tótkomlósi asszonyok, akik a tollfosztás rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket, és tevékenységüket szlovák nyelven kommentálják majd.

A hagyományos főprogramra, a krumplis ételek versenyére szombaton kerül sor, majd délután Tulipán címmel szlovák folklórfesztivált tartanak, amelynek során a táncosok és zenészek végigvonulnak a város utcáin.

A kulturális örökség napja programsorozathoz kapcsolódva ugyanaznap este örökségi sétára indulnak a város lakói és a meghívott vendégek a kistarcsai temetőbe. Ennek keretében sor kerül Simándy József szobrának megkoszorúzására is - mondta el Kereszti Ferenc.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés