bezár
 

film

2011. 09. 13.
EUShorts Likes: Sci-fi & Musical
Újra műfaji rövidfilmek a KINO moziban, 2011. szeptember 23-24.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szívtranszplantációs rockopera, űrbe lőtt agglegények, operett a fogorvosi székből, politikai összeesküvés a walesi drag queen tehetségkutató versenyen... és ez még csak az első 30 perc. Az idén márciusban elindított rövidfilmes sorozat, az EUShorts Likes első kiadásának sikere után nem volt kérdés, hogy lesz második!
A tavasszal bemutatott zsigeri műfajokat (horror és pornó) most két fogyaszthatóbb zsáner követi, a sci-fi és a musical. Az előbbi a tartalom, az utóbbi pedig a forma bravúrja, miközben mindkettő szabad utat enged a kreativitásnak és a legelvontabb rendezői ötleteknek is. Teszik ezt anélkül, hogy egy percre is feladnák a szórakoztatás szándékát.

Ezekből a rendezői ötletekből gyűjtötte össze az EUShorts Likes csapata a legjobbakat. Lesz köztük hangosan-színes, félelmetesen-komolytalan, lenyűgözően kidolgozott, váratlanul szórakoztató, kozmikusan népszínházi. Az első kiadáshoz hasonlóan most is két napig, napi két vetítést terveznek, egyet a musical egyet a sci-fi jegyében.

Időpont: 2011. szeptember 23-24.
Helyszín: Kino mozi

Jegyár: 1200 forint egy vetítés, blokkonként 1000 forint ha mindkét műfajra váltasz jegyet

Vetítések naponta:
20:00 - musical
22:00 - sci-fi

A Facebook esemény linkje: www.facebook.com/eushorts
Információs e-mail: info@eushorts.eu


És a program:


SCI-FI

The Control Master (UK)
rendezte: Run Wrake
A sosemvolt ötvenes évek ponyvatörténete óriásnővel, szakállas gonosz doktorral, golyóként repkedő szuperhőssel, sugárpiszollyal és pop arttal.

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/uWHQTjnDIOE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Első kapcsolat (Spain)
rendezte: Pau Escribano
Különösen megnehezíti az ember magányát, ha agglegényként indul idegen fajok felkutatására az űrbe. Főszerepben Sergi López (A faun labirintusa, Harry csak jót akar).

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/zPfIb0QAT_o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Félúton (UK)
rendezte: Simon Bovey

A következő század népszerű utazási formája nem várt morális problémákkal jár.


Protorészecskék (Spain)
rendezte: Chema García Ibarra

A protorészecskék léteznek! Jó hír a jövő tudósainak, rossz hír az időhurokba került kísérleti alanynak.

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/bU4V_6zL6Ew" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Előbb-utóbb (HUN)
rendezte. Madarász Isti

A nácik időgéppel kísérleteznek. Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondanunk.


Volt egyszer egy Föld nevű bolygó (UK)
rendezte: Ian Hothersall

Melyik rosszabb? Egy robotinvázió Londonban vagy egy robotinvázió Londonban aznap, amikor elhagy a barátnőd?


A Hippocampus túlélője (France)
rendezte: Julien Lecat

Évtizedekkel később is akarnak felejteni az emberek. Ha nem válik be a konyak, majd segít egy duci, fürtös hölgy, hogy kitörölje a rossz emléket.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/11721543?portrait=0&amp;color=83a689" width="420" height="236" frameborder="0" webkitAllowFullScreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/11721543">"Le Rescapé de l'Hippocampe" (Trailer) [SD][VF]</a> from <a href="http://vimeo.com/jlecat">Julien Lecat</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

prae.hu


Yuri Lennon landol az Alpha 46-on (Germany)
rendezte: Anthony Vouardoux

Yuri Lennon, a lelkes űrhajós kozmikus katasztrófát okoz az Alpha 46 felszínén.

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/JK51Kk2gRhc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


MUSICAL

Egy nagyon angol fedősztori (UK)
rendezte: Ian Smith

A wales-i transzvesztita Rhiannon Grand Slam Glam eltökélte, hogy megnyeri a BAD Factor nevű drag-queen tehetségkutatot. A versenyt szörnyű bűntény árnyékolja be, de mit keres a brit titkosszolgálat a helyszínen?

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/9dfsTYEwtqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Míg a halál (ES)
rendezte: Juan Pérez Fajardo

A pokolban van egy kevéssé ismert szabály. Az újoncoknak dalban kell elmondaniuk, miért is kerültek oda. Kellemetlen pillanatok tehát a halál után is bőven akadnak.


Szívdobbanás (SE)
rendezte: Martin Lima de Faria, Anette Skåhlberg

A svéd TB képviselőinek és a szívátültetésre váró bevándorló érdekei a műtét előtt erősen ütköznek. Érvek, ellenérvek, dráma, tetőfok, záródal. A szervszállító bonviván szerepében a világhírű Alexander Skarsgard.

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/gecIVK1hBGo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Fogidegösszeomlás (IR)
rendezte: Ian Power

Ír fogorvosok dalban sorakoztatnak fel pro és kontra érveket a dentálhigénia és a szakma útvesztőiről.


Kopasz krapek (NO)
rendezte: Maria Block

A norvég kisvárosban hirtelen boldog-boldogtalan arról dalol, hogy a tizenéves Jörg egy rejtélyes kopasz férfiaval csókolózott. Családi dráma az elfogadásról, klasszikus musical-i pillanatokkal.

<iframe width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/0mUrUBktgUc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


A hatalmas agyszívó űrlény támadása (FR)
rendezte: Guillaume Rieu

A párizsi musical hangulatát megtámadja egy agyszívó űrlény. Hőseink csak akkor menthetik meg a világot, ha műfajt változtatnak.
</p>
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés