bezár
 

film

2011. 09. 12.
Fade In Filmírói Mesterkurzus indul október 15-én
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. októberében újra indul a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa.

prae.hu

A hat egész szombatot felölelő intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy forgatókönyv kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.

A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és -vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga magában foglalja a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjait éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítést.


Oktatók:

Hegedüs Bálint: Fade In alaptó tag, számos egyéb munkája mellett a 40. Filmszemlén legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Mázli című film forgatókönyvírója.

Köbli Norbert: Többek között a Vizsga és a Made in Hungária című filmek forgatókönyvírója, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke.

Lovas Balázs: Fade In alapító tag, egyebek mellett a Tesó, a Konyec és az Utolér című filmek forgatókönyvírója.


Vendégelőadók:

Divinyi Réka: A Csak szex, más semmi, a Szabadság Szerelem, a Kaméleon című filmek forgatókönyvírója, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. Fejlesztési Igazgatóságának vezetője előadást tart a most felálló új filmtámogatási rendszerről és a forgatókönyvírók előtt megnyíló lehetőségekről.

Krigler Gábor: Forgatókönyvíró, konzultáns, számos televíziós munkája mellett a Folyt. Köv. – Hogyan írjunk tévésorozatot című könyv szerzője.


Menetrend:

A 6 alkalmas kurzus 2011. október 15-én indul.

A hat alkalmat magában foglaló kurzust kéthetente, szombati napokon tartják 10-16 óra között.

A délelőtti órákban elméleti előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztik a hallgatók filmterveit.


Helyszín:

Kürt Alapítványi Gimnázium (1117, Budapest Bogdánfy u. 5/b)


A tanfolyam ára:

90.000 forint + ÁFA


Részvétel megfigyelőként:

Lehetőséget nyújtanak megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarokkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.
Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA


Jelentkezés:

E-mail-ben az info@fadein.eu címen, legkésőbb október 7-ig!

A tanfolyam részletes tematikája: www.fadein.eu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés