bezár
 

színház

2008. 07. 18.
Musztafa, gyere haza! - előadás a zsámbéki műemlék rakétabázison
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hétvége különösen érdekes színházi eseményének ígérkezik a pénteken és szombaton Zsámbékon színpadra kerülő, Musztafa, gyere haza! című darab, amely a kultúrájuktól elszakadt emberek életébe enged bepillantást.

Szkéné színház

Simon Balázs rendező elmondta, hogy itt egy mulatságos, könnyed, játékos formában előadott krimiről, egy becsületgyilkosság hátteréről van szó. A mai magyar társadalom fonákságait, egy hazánkban élő, ám az iszlám világ kultúráját magáénak mondó ember álmait jeleníti meg.  Fenyő Musztafa szerepét Chován Gábor alakítja, partnere pedig a tehetséges Cseh Judit lesz - fűzte hozzá a rendező. 

A darab "értelmi szerzője" Andrea Collavino, a dialógusokat Deme László írta. Maga a helyszín is érdekes, mert a hajdani katonai támpontból átalakított műemlék raktárbázis sajátos hangulatú környezete teheti emlékezetesebbé az előadást. 

A darabot bemutató Utca-szAk egyesület ezzel a produkcióval a jövő héten a Bodrog-közbe látogat, ahol az ENSZ Peremvidékek programja keretében hét előadást tart az elmaradott térségben lévő településeken. 

Mivel erre a vidékre, Szikszóra, Szendrőre, Abaújszántóra a kultúra nehezebben jut el, az előadások ingyenesek lesznek - jegyezte meg Simon Balázs.

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés