bezár
 

irodalom

2011. 09. 11.
Szezonnyitó felolvasásra vár az Apokrif folyóirat
2011. szeptember 26., Csendes Létterem, 1053 Bp., Ferenczy István u. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. szeptember 26-án, 18 órától a budapesti Csendes Létteremben tartja az Apokrif folyóirat szezonnyitó felolvasóestjét. A házigazda Fráter Zoltán lesz. Az est folyamán felolvas Áfra János, Evellei Kata, Nagypál István, Nyerges Gábor Ádám, Török Sándor Mátyás, Palágyi László. A zenei aláfestésért Dinnyés Attila felel. A helyszínen megvásárolhatóak lesznek az Apokrif nyári számának példányai. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a lap szerzői.

prae.hu

Az Apokrif folyóiratot 2007-ben alapította Nyerges Gábor Ádám és Török Sándor Mátyás, egyetemi hallgatók, Fráter Zoltán, irodalomtörténész, egyetemi docenssel. A szerkesztőséghez az első lapszám szerkesztése alatt csatlakozott Tarcsay Zoltán, aki azóta is a lap tördeléséért és külső megjelenéséért felel.

2011 elejétől kibővült és átalakult a folyóirat szerkesztősége: Torma Mária az Apokrif negyedik évfolyamában indult kritikai rovatának szerkesztőjeként, Erdei Tamás és Veress Dani képszerkesztőkként csatlakoztak az Apokrif gárdájához. 2010-től Török Sándor Mátyás olvasószerkesztőként segíti a továbbiakban a szerkesztőséget munkájában.

Az Apokrif 2010-ben lépett harmadik évfolyamába, az első kettő során évi három számot megjelentetve, innentől kezdve azonban negyedévente friss anyaggal jelentkező periodikaként (az évfolyam második felétől a korábbi kétszeresére duzzadt terjedelemmel, kritikai rovattal bővülve).

2011-től az Apokrif felelős kiadója a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány. Mint a folyóirat szerkesztői a JAK szigligeti alkotótáborában tartott bemutatkozó estjükön bejelentették, az Apokrif 2012-től induló ötödik évfolyama immáron országos terjesztésben fog megjelenni.

2009 végén jelent meg Fráter Zoltán szerkesztésében, a Napkút kiadó gondozásában a folyóirat kilenc költőjének verseit közreadó, Beszámított veszteség című antológia.

Az Apokrif 2008 vége óta szervez közönségtalálkozókat, amelyek keretében az olvasóknak lehetőségük nyílik közvetlenebbül is megismerkedni a folyóiratban közölt szerzők műveivel. Folyóiratunk jelenleg megvásárolható az ELTE BTK és a PPKE BTK területén, az Írók Boltjában és a Bookself antikvárium Ráday utcai üzletében, továbbá elérhető a FSZEK-ban és az OSZK-ban is.

Részletek a folyóiratról:
http://apokrifonline.wordpress.com/


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés