bezár
 

art&design

2011. 09. 11.
Szülői értekezlet: a Nemmivoltunk! Crew tárlata a Stúdió Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az általános iskolákból ismert vizuális formakészletet helyezi át a felnőttek világába a Nemmivoltunk! Crew kortárs képzőművész-csoport Szülői értekezlet című kiállítása, amely szerdátől látogatható a budapesti Stúdió Galériában.

prae.hu

A Nemmivoltunk! Crew művészcsoportot hat, még diploma előtt álló fiatal képzőművész - Brückner János, Czékmán Csaba, Fillér Máté, Horror Pista, Szabó Ottó és Tóth Márton Emil - hozta létre 2009-ben.

A csoport legújabb kiállítása az általános iskolákból ismert vizuális formakészletből indul ki: a gyerekek számára otthonos iskola-szituáció és környezet a Nemmivoltunk! Crew Szülői értekezletén a felnőttek világába helyeződik át, ezzel egy furcsán kellemetlen, bizarr helyzet jön létre. Az egész kiállítóteret betöltő nagyméretű installáció központi eleme az irónia, amely egyszerre direkt és titkos; megtalálhatóak benne rajzok, szobrok, videók, valamint kisebb eldugott firkák az iskolapad felületén vagy átrajzolt tankönyvek lapjain - tájékoztatta a galériát üzemeltető Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület az MTI-t.

"A rendszerváltás előtti években születettek generációjára jellemző élményekből táplálkoznak Horror Pista bájosan gonosz rajzai, Tóth Márton Emil betonszobrai, illetve Fillér Máté videómunkája, mely a drasztikus hirtelenséggel beszüntetett Dragon Ball rajzfilmsorozat +tragédiáját+ dolgozza fel. A tankönyv, mint az iskolai felszerelés legtipikusabb eleme többszörösen megjelenik a kiállításon: míg Czékmán Csaba printjeit a szemléltető ábrák inspirálták, Szabó Ottó saját régi tankönyveit alakította át" - áll a tárlat ajánlójában.

Mint az FKSE közleménye kiemeli, a kiállítás elsőre zártnak tűnő kontextusából több mű is nyit az aktualitások felé. Ilyen például Brückner János videója, amely a Stúdió Galéria közelében található Janikovszky Éva Iskola közelmúltban történt bezárását dolgozza fel.

A Szülői értekezlet október 8-ig látogatható a Rottenbiller utca 35. alatti galériában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés