bezár
 

art&design

2011. 09. 08.
Állami művészeti díjazottak kiállítása Zuglóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Állami művészeti-díjjal elismert alkotók munkáiból nyílik kiállítás a Magyar Alkotóművészek Házában csütörtökön Zuglóban.

prae.hu

Az egyesület minden évben "megszólítja", felkeresi a március 15-én állami elismerésben részesült művészeket, hogy küldjék el egy-egy alkotásukat a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által szervezett tárlatra.

Mindig a művészre bízzuk a választást, ő dönt arról, melyik alkotásával vesz részt a kiállításon. Igen sokféle munkából - hiszen ahány művész, annyiféle mű - kell élvezhető tárlatot létrehozni, amelyen mobil szobor és klasszikus festmény is látható - mondta Laczkó Ibolya, a kiállítás rendezője csütörtökön az MTI-nek.

Idén több mint harminc díjazott munkáját tekintheti meg a közönség az október 9-ig látogatható kiállításon. Az érdeklődők láthatják a többi között a Kossuth-díjas Orosz István, a kiváló művész díjjal kitüntetett Morell Mihály festő- és szobrászművész, Páll Lajos festő- és grafikusművész, az érdemes művész elismerésben részesült Both András díszlet- és jelmeztervező, Hauser Beáta textilművész, Kisléghi Nagy Ádám festőművész és Stefanovits Páter festő- és grafikusművész alkotásait.

A fotóművészek elismerésére alapított Balogh Rudolf-díj jutalmazottjai mellett a képző- és iparművészek közül kikerült Jászai Mari-, a Ferenczy Noémi- és Munkácsy Mihály-díjasok munkáit is megtekintheti a közönség.

A MAOE kezdeményezése nyomán immár tizenharmadik alkalommal szerepelnek közös kiállításon az egyazon esztendőben állami művészeti elismerésben részesült képző- és iparművészek a XIV. kerületi Olof Palme sétány 1. szám alatti kiállítóhelyen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés