bezár
 

art&design

2011. 09. 07.
Fiatal képzőművészek tárlata Vácott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal képzőművészek festményeiből nyílik tárlat szombaton a váci Városi Galériában. A Váci Értéktár legújabb kiállításán szereplő festmények a leginkább uralkodó festészeti trendekből is ízelítőt adnak.

prae.hu

Szabó Petra, a tárlat kurátora, a kiállító művészek egyike az MTI-nek elmondta: azért kapta a bemutató az Átjáró címet, mert egy három részből álló sorozat középső eleme. A fiatal művészek bemutatkozása előtt Németh Árpád festőművésszel az idősebb generációhoz tartozó kortárs helyi alkotók műveit állították ki és a mostani tárlat után is ők következnek, így a fiatalok munkái afféle átjárót képeznek ezek között.

Az október 15-ig megtekinthető kiállításon Szabó Petra mellett Bács Emese, Bodor-Hujbert Ágnes, Bogár Ágnes, Csordás Dávid, Dudás Krisztina, Farkas-Kontra Máté, Garay Nagy Norbert, Herbert Anikó, Hoffmann Tamás Boldi, Kovács Éva Ida és Sándorfi Zoltán egy-egy képe kap helyet a Városi Galériában.

A kurátor beszámolt arról, hogy a tárlaton szereplők "épphogy végzett" fiatal művészek, munkáik a most leginkább uralkodó trendek szerint készültek. Szabó Petra elmondása szerint az anyag "nagyon színes lesz", a festmények között vannak például hiperrealista és absztrakt alkotások is.

A kiállító művészek nem mind helyiek, többük - így Garay Nagy Norbert, Farkas-Kontra Máré vagy Bács Emese - munkáival azonban már találkozhatott a váci közönség, ők ugyanis szerepeltek a Váci Értéktár nyár eleji k.é.k - Kortárs Értékek Kiállítása című tárlatán is.

Az Átjáró című kiállítást szombaton 17 órakor Csach Gábor művészettörténész, balassagyarmati alpolgármester nyitja meg Vácott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés