bezár
 

építészet

2011. 09. 06.
Kiállítás Budapest és Berlin arculati változásairól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal művészek munkái révén mutatja be a budapesti Demo Galéria a német és a magyar főváros arculatának változásait szeptember 14-től.

prae.hu

Az Urban Spaces Berlin-Budapest című kiállításon kilenc fiatal képzőművész vall saját művészi eszközeivel a két nagyváros identitásának alakulásáról. A különleges városi struktúrákról és a folyamatosan módosuló városképről szóló tárlat 2012 tavaszán Berlinben is bemutatkozik.

A tárlaton német, magyar és más nemzetiségű művészek alkotásai vesznek részt. Az alkotók a Berlinben és Budapesten létrejövő helyekre és "nem-helyekre" - már nem, vagy még nem létező helyszínekre - reagálnak, megjelenítik a városra jellemző folytonos mozgást, az építést és rombolást - részletezte a galéria.

A kiállítás október 13-ig látogatható Budapesten, 2012 tavaszán viszont Berlinben újragondolva, "áthangszerelve" kerül a német közönség elé.

"Ami Berlinben már új célokra talált, Budapesten még éppen kialakulóban van. A két város identitása éppen az egymással való szembeállításon keresztül ragadható meg.

Budapesten az új városi arculat kialakulása, valamint a múlt, jelen és jövő szempontjainak együttes érvényesítése csak nemrég lett művészeti alkotások központi tárgya" - fogalmaztak a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés