bezár
 

art&design

2011. 09. 06.
Képzőművészeti Liszt-pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Képzőművészeti pályázatot hirdetett a Marosvásárhelyi Kulturális Központ erdélyi magyar művészeknek Liszt Ferenc születése 200. és halála 125. évfordulója alkalmából.

prae.hu

Az ezer euró fődíjú, Liszt Ferenc víziói című pályázatra a zeneszerző személyének, életútjának, művészetének vagy a művei által kiváltott élménynek olyan ábrázolását várják, amely méltó hordozója szellemi örökségének - írja a pályázatról az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán (www.maszol.ro).

A képzőművészeti műfaj és technika szabadon választható. A pályaműveket, amelyeket legkésőbb október 4-ig kell eljuttatni a Marosvásárhelyi Kulturális Központba, öt fős szakmai kuratóriumot bírálja el. A zsűri a 35 évnél fiatalabb alkotók munkáit díjazza majd, de a pályázatra kortól függetlenül bárki szabadon jelentkezhet.

A pályaművekből kiállítás látható majd az október 14-től 16-ig tartó Marosvásárhelyi Liszt Ferenc Napokon. A rendezvény keretében eredményhirdetést és ünnepélyes díjátadást is tartanak majd.

A pályázat elsődleges célja a kétszáz évvel ezelőtt született zeneszerző munkásságának az ismertetése, népszerűsítése és árnyalása a képzőművészeti alkotásokon keresztül, illetve a zene keltette gondolatok, érzések képzőművészet eszközeivel való kifejezése, a zene és képzőművészet kapcsolatának mélyítése.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés