bezár
 

art&design

2011. 09. 05.
Székely Jeruzsálem-kiállítás Brassóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szávai Géza Székely Jeruzsálem című esszéregényének képanyagából nyílik kiállítás Brassó Szépművészeti Múzeumában szerdán; a kötet a magyar és román kiadások után a budapesti PONT Kiadó gondozásában francia nyelven is megjelent.

prae.hu

A brassói Szépművészeti Múzeumban Hidak a toleranciáért címmel kerülnek a falra a Székely Jeruzsálem képei. A kiállítás képeit láthatta már a közönség Budapesten, Frankfurtban, Bécsben is - írta a Szabadság című kolozsvári napilap internetes oldalán.

Szávai Géza először 2000-ben magyarul, majd 2008-ban románul, az idén pedig franciául is megjelent esszéregénye a víztározó építése miatt 1988-ben kitelepített és elárasztott, addig magyar szombatosok által lakott Bözödújfaluról szól.

A mindössze öt napig nyitva tartó brassói kiállítást Bartha Árpád múzeumigazgató, Szávai Géza író, Markó Béla költő, román miniszterelnök-helyettes és Ion Bogdan Lefter irodalomtörténész közreműködésével nyitják meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan ugyancsak szerdán a brassói magyar evangélikus egyházközség gyűléstermében tartanak beszélgetést a kötet szerzőjével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés